Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


02.05.13
1112 1 Печатать

Обновлен порядок проведения проверок и наложения штрафов по уплате страховых взносов в Фонд безработицы

   Мінсоцполітики наказом затвердило Зміни до Інструкції про порядок обчислення і сплати внесків на загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття та обліку їх надходження до Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.
   
   Зокрема змінами уточнено порядок здійснення контролю за сплатою страхових внесків на загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття.
   
   Так, у зв'язку з набранням чинності Законом України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування» від 08.07.2010 р. № 2464-VI на період до повного стягнення заборгованості зі сплати страхових внесків і сум фінансових санкцій, нарахованих та/або не сплачених у період до 01.01.2011 р., територіальні органи Державної служби зайнятості в районах, містах, районах у містах мають право перевіряти правильність нарахування, своєчасність і повноту перерахування страхових внесків, у тому числі коли за даними перевірки була підтверджена наявність заборгованості зі сплати страхових внесків, строк сплати яких не настав на 01.01.2011 р., та застосовувати фінансові санкції в порядку, який діяв до набрання чинності зазначеним Законом.
   
   До того ж визначено, що перевірка платників щодо правильності нарахування, своєчасного й повного перерахування страхових внесків за період із дня проведення останньої перевірки чи з дати набуття статусу платника страхових внесків (якщо перевірка проводилася вперше) до 1 січня 2011 року здійснюється територіальними органами Державної служби зайнятості в районах, містах, районах у містах одноразово.
   
   Не пізніше ніж за 10 днів до дати проведення перевірки платнику має надійти повідомлення про її проведення. Строк здійснення перевірки не може перевищувати 10 робочих днів, а для фізичних осіб, які використовують працю найманих працівників, — 2 робочих днів.
   
   Крім того, наказом скасовано штраф у трикратному розмірі прихованої суми виплат, на які нараховуються страхові внески в разі повторення такого порушення протягом року.
   
   Наказ Мінсоцполітики «Про затвердження Змін до Інструкції про порядок обчислення і сплати внесків на загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття та обліку їх надходження до Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття» від 28.03.2013 р. № 154.
   
   Набирає чинності з дня офіційного опублікування.
   
   Станом на 30.04.2013 р. не опублікований
По материалам Інтерактивна бухгалтерія
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • столбняк
07.05.13 00:46

А проверки по взносам в Чернобыльский фонд и Укравтодор забыли ? Это ж сколькоко бюджетников пристроить надо было?

Ответить
Комментирование новости отключено
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям