Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


15.05.13
948 0 Печатать

Разъяснены вопросы проведения финмониторинга по операциям, осуществляемых во исполнение законодательства об общеобязательном соцстраховании

   Національний банк
   Лист
   "Роз'яснення з питань фінансового моніторингу"
   від 13.05.2013 N 48-104/1050/5543

   
   Розглядаючи питання щодо застосування положень п. 12, 13 ч. 1 ст. 15 Закону "Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, або фінансуванню тероризму" у випадках сплати страхових внесків, страхових виплат згідно із законодавством про загальнообов'язкове державне страхування, Нацбанк нагадав, що фінансова операція із одержання (сплати, переказу) страхового (перестрахового) платежу (страхового внеску, страхової премії) (п. 12 ч. 1 ст. 15 Закону) і фінансова операція з проведення страхової виплати або страхового відшкодування (п. 13 ч. 1 ст. 15 Закону) підлягає обов'язковому фінансовому моніторингу, у разі якщо сума, на яку вона проводиться, дорівнює чи перевищує 150 000 грн. або дорівнює чи перевищує суму в іноземній валюті, еквівалентній 150 000 грн.
   
   Крім цього, Нацбанк роз'яснив, що відповідно до вимог Закону "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" сплата єдиного внеску страхувальниками здійснюється в обов'язковому порядку та на регулярній основі, а отже фінансові операції, які здійснюються на виконання законодавства про загальнообов'язкове державне соціальне страхування, не підлягають фінансовому моніторингу за вказаними вище ознаками.
По материалам ЛИГА:ЗАКОН
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Комментирование новости отключено
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям