Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


22.05.13
1380 0 Печатать

Проверка предпринимателя на основе полученной информации

   Постанова Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 01.03.2013 №804/2165/13-а
   
   Розглядаючи справу про правомірність проведення фактичної перевірки фізичної особи-підприємця, суд дійшов таких висновків.
   
   Підставою для видання наказу про проведення фактичної перевірки фізичної особи-підприємця стало отримання у встановленому порядку інформації про використання праці найманих осіб без належного оформлення трудових відносин (службової записки). Тому податківці діяли виключно в межах чинного законодавства України та мали всі підстави для прийняття рішення про проведення фактичної перевірки підприємця та видання наказу.
   
   Для інформаційно-аналітичного забезпечення діяльності державної податкової служби використовується інформація, що надійшла від підрозділів податкової служби та митних органів за результатами податкового контролю. Зібрана податкова інформація та результати її опрацювання використовуються для виконання покладених на податкові органи функцій та завдань.
   
   Крім того, суд наголосив, що позивач оскаржував акт індивідуальної дії — наказ податкового органу щодо проведення перевірки підприємця. Однак на день розгляду даної справи перевірку було фактично проведено, а за її результатами складено акт перевірки та вручено позивачу. Отже, наказ щодо проведення перевірки позивача є реалізованим і вичерпав свою чинність. Вимоги ж про скасування актів індивідуальної дії можуть стосуватися виключно чинних актів.
По материалам Головбух24
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Комментирование новости отключено
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям