Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


23.05.13
908 7 Печатать

Определен порядок компенсации ЕСВ работодателям за наемных работников

   Відповідно до Закону України «Про Зайнятість населення» від 05.07.2012 р. № 5067-VI, КМУ затвердив Порядок компенсації роботодавцям витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування ( далі — Порядок) і Перелік пріоритетних видів економічної діяльності для створення нових робочих місць суб’єктами малого підприємництва.
   
   Так, право на компенсацію ЄСВ має роботодавець, який працевлаштовує на нове робоче місце строком не менше ніж на 2 роки за направленням територіального органу Державної служби зайнятості ( далі — територіальний орган) зареєстрованих безробітних із категорій громадян, що визначені в п. 3 Порядку.
   
   Для отримання компенсації роботодавець повинен протягом 2 місяців із дня працевлаштування такого безробітного подати територіальному органу заяву довільної форми, до якої додати довідку за формою, визначеною в додатку до Порядку.
   
   Рішення про виплату компенсації приймає територіальний орган протягом 5 робочих днів на підставі:
   
   - наданих роботодавцем заяви та довідки,
   
   - персональних даних про особу, якими володіє територіальний орган,
   
   - даних Пенсійного фонду України, у тому числі щодо працевлаштування особи на нове робоче місце, відсутності в такого роботодавця заборгованості зі сплати ЄСВ та/або страхових внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування,
   
   - даних державного реєстратора щодо порушеної справи про банкрутство та визнання роботодавця банкрутом.
   
   У разі прийняття позитивного рішення, кошти на рахунок роботодавця будуть перераховані до 30 числа наступного за звітним місяця.
   
   Крім того, документом визначено порядок дій роботодавця в разі звільнення працівника, за якого виплачувалася компенсація, а також порядок дій у разі зміни місцезнаходження роботодавця-юрособи чи місця проживання роботодавця — фізособи — підприємця.
   
   Постанова КМУ «Деякі питання реалізації статті 26 та частини другої статті 27 Закону України «Про зайнятість населення» від 15.04.2013 р. № 347.
   Набирає чинності з дня офіційного опублікування.
   Станом на 23.05.2013 р. не опублікована
По материалам Інтерактивна бухгалтерія
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • надоели
23.05.13 23:20

Да когда уже разгонят эти фонды, ведь достаточно одного пенсионного и все. Кому нужны такие компенсации, сделпйте ЕСВ не 37% а 18% и достатоно. и не надо вводить какиет о регуляторы.

Ответить
  • Юля
23.05.13 23:34

согласна с "надоели"!!!

Ответить
  • agony
23.05.13 23:37

а куда деть кума-брата-свата? вот и создают места для дармоедов за наши денежки...

Ответить
  • Наталя
23.05.13 23:55

То, что в Законе пишут на местном уровне не решается. Спросиш, то даже не знают ,что ответить. Типа "Нема роз'яснень...

Ответить
  • Людмила
24.05.13 00:48

Чтобы процветала коррупция!!!!

Ответить
  • *
24.05.13 01:29

и взяточниство в эшелонах власти

Ответить
  • Лена
24.05.13 07:05

Точно, разогнать бы на ... Статистику точно разогнать бы.... Никакой пользы от них, как мухи назойливые. И вместо того чтобы собирать данные предприятий и правдиво их отображать, они звонят и говорят какие показатели поставить в отчете чтобы у них ничего не нарушилось....

Ответить
Комментирование новости отключено
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям