Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


29.05.13
1362 2 Печатать

Определен новый механизм предоставления застрахованным лицам пособия по частичной безработице

   Міністерство соціальної політики України
   Наказ
   "Про затвердження Порядку надання допомоги по частковому безробіттю"
   від 07.03.2013 N 103

   
   Мінсоцполітики наказом від 07.03.2013 N 103 затвердило Порядок надання допомоги по частковому безробіттю, яким визначаються механізм та умови надання застрахованим особам допомоги по частковому безробіттю.
   
   Допомога по частковому безробіттю надається підприємствам незалежно від їх форми власності та підпорядкування, діяльність яких пов'язана з виробництвом продукції, за умови, що такі підприємства не мають:
   
   заборгованості з виплати заробітної плати, що виникла до зупинення (скорочення) виробництва;
   
   не мають непогашеної заборгованості щодо сплати страхових внесків на загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття за період до 1 січня 2011 року та (або) заборгованості зі сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, що виникли до зупинення (скорочення) виробництва;
   
   не мають несплачених фінансових санкцій за недодержання норм Закону "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття" та (або) Закону "Про зайнятість населення".
   
   Виплата працівникам допомоги по частковому безробіттю здійснюється підприємством у разі зупинення (скорочення) виробництва.
   
   Право на допомогу по частковому безробіттю мають працівники, які протягом 12 місяців, що передували місяцю, в якому почалося скорочення передбаченої законодавством тривалості робочого часу, працювали не менше 6 календарних місяців, за яких сплачено єдиний внесок на загальнообов'язкове державне соціальне страхування в розмірі, не меншому, ніж мінімальний розмір страхового внеску, та у яких скорочення тривалості робочого часу становить 50 і більше відсотків на місяць.
   
   Право на зазначену допомогу також мають особи, які перебували у відпустці для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку і на день початку зупинення (скорочення) виробництва приступили до роботи.
   
   Наказ зареєстровано в Міністерстві юстиції 16 травня 2013 р. за N 756/23288 та набирає чинності з дня його офіційного опублікування.
По материалам ЛИГА:ЗАКОН
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • hpd56
29.05.13 23:28

Допомога по частковому безробіттю саме потрібна тоді, коли у підприємства проблеми. А якщо в нього проблеми ,то допомоги не одержить В цьому і суть даного наказу(просто насмішка над підприємствами)

Ответить
  • Аноним
31.05.13 05:25

не скажите

Ответить
Комментирование новости отключено
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям