Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


06.06.13
904 1 Печатать

Дата отзыва налогового уведомления-решения, на которое была подана жалоба

   Лист МДЗ від 30.04.2013 №1985/6/99-99-10-04-02-15/1436
   
   Міністерство доходів і зборів України роз’яснило, з якого дня вважати відкликаним податкове повідомлення-рішення, на яке подавалася скарга.
   
   Податкове повідомлення-рішення визнається відкликаним з дня прийняття контролюючим органом рішення, яким задовольняється скарга на користь платника податків.
   
   Відповідно до пункту 56.8 Податкового кодексу України контролюючий орган, який розглядає скаргу платника податків, зобов’язаний прийняти вмотивоване рішення та надіслати його протягом 20-ти календарних днів, наступних за днем отримання скарги, на адресу платника податків поштою з повідомленням про вручення або надати йому під розписку.
   
   При цьому керівник (його заступник) відповідного контролюючого органу може прийняти рішення про продовження строку розгляду скарги платника податків, але не більше 60-ти календарних днів, та письмово повідомити про це платника податків до закінчення 20-денного строку.
   
   Якщо ж рішення за скаргою платника податків не надсилається йому протягом 20-денного або продовженого строку, така скарга вважається повністю задоволеною на користь платника податків з дня, наступного за останнім днем зазначених строків.
   
   Також скарга вважається повністю задоволеною на користь платника податків, якщо рішення податкового органу про продовження строків її розгляду не було надіслано платнику податків до закінчення 20-денного строку.
По материалам Головбух24
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Еленка_ф
12.06.13 10:05

Так оно так всегда было.

Ответить
Комментирование новости отключено
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям