Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


15.02.16
2262 2 Печатать

Порядок оподаткуванні доходів отриманих неприбутковою організацією від діяльності, яка не зазначена в статуті

   Підпунктом 133.4.1 п. 133.4 ст. 133 ПКУ встановлено, що неприбутковим підприємством, установою та організацією є підприємство, установа та організація, що одночасно відповідає таким вимогам:
   
   утворена та зареєстрована в порядку, визначеному законом, що регулює діяльність відповідної неприбуткової організації;
   
   установчі документи якої містять заборону розподілу отриманих доходів (прибутків) або їх частини серед засновників (учасників), членів такої організації, працівників (крім оплати їхньої праці, нарахування єдиного соціального внеску), членів органів управління та інших пов’язаних з ними осіб;
   
   установчі документи якої передбачають передачу активів одній або кільком неприбутковим організаціям відповідного виду або зарахування до доходу бюджету у разі припинення юридичної особи (у результаті її ліквідації, злиття, поділу, приєднання або перетворення). Положення цього абзацу не поширюється на об’єднання та асоціації об’єднань співвласників багатоквартирних будинків;
   
    внесена контролюючим органом до Реєстру неприбуткових установ та організацій.
   Доходи (прибутки) неприбуткової організації використовуються виключно для фінансування видатків на утримання такої неприбуткової організації, реалізації мети (цілей, завдань) та напрямів діяльності, визначених її установчими документами (п.п. 133.4.2 п. 133.4 ст. 133 ПКУ)
   
   Якщо неприбуткова організація отримує доходи від діяльності, яка не пов’язана із статутною, та не використовує їх для фінансування видатків на утримання такої неприбуткової організації, реалізації мети (цілей, завдань) та напрямів діяльності, визначених її установчими документами, то така неприбуткова організація відповідно до п.п. 133.4.3 п. 133.4 ст. 133 Податкового кодексу України зобов’язана подати у термін, визначений для місячного податкового (звітного) періоду, звіт про використання доходів (прибутків) неприбуткової організації за період з початку року по останній день місяця, в якому вчинено таке порушення, та зазначити суму самостійно нарахованого податкового зобов’язання з податку на прибуток. При цьому податкове зобов’язання розраховується, виходячи із суми операції нецільового використання коштів. Така неприбуткова організація виключається контролюючим органом з Реєстру неприбуткових установ та організацій.
   

   З першого дня місяця, наступного за місяцем, у якому вчинено таке порушення, до 31 грудня податкового (звітного) року неприбуткова організація зобов’язана щоквартально подавати до контролюючого органу квартальну фінансову і податкову звітність (з наростаючим підсумком) з податку на прибуток та сплачувати податок у термін, визначений для квартального періоду.
По материалам ДФС у у Рівненській області

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Инесса
16.02.16 10:46

отримує доходи від діяльності, яка не пов’язана із статутною, та не використовує їх для фінансування видатків на утримання такої неприбуткової організації, реалізації мети (цілей, завдань) та напрямів діяльності, визначених її установчими документами *********** Да кто ж из неприбуткових в здравом уме в таком добровольно признается: получаю доходы , но не використую на уставную деятельность ? Проверяют их редко, т.е. почти никогда- поэтому творят, что хотят....

Ответить
  • ННН
16.02.16 17:24

Ну какие глупости, что можно творить из взносов, которые платятся жильцами на содержание дома и придомовой территории? Вы же все прекрасно знаете с чего состоит тариф. Составлена смета доходов и расходов, которой необходимо придерживаться. Так могут рассуждать только те люди, которые не понимают и не знают этой системы. Это как сейчас рекламируют об организации ОСМД.. А разве закон о кооперации отменен? Вроде бы нет. Кооперативы юридическая единица, которая руководствуется уставом и зарегистрирована в регистрационной палате и как можно навязывать каких-то управителей, а спросили у жителей хотят люди этого? Не верьте никому, что будут какие-то преимущества. Сейчас кооперативы сами заключают договора напрямую с организациями и дома содержат сами, помощи особо от городских властей нет, только избранным. А просто решили на кооперативах заработать денег, пользуясь тем, что многие председатели кооперативов в основном пенсионеры и не сильно понимающие в этой системе. Противно слушать по телевидению как завлекают и рассказывают организаторы этих ОСМД по Харькову. Почему Кабинет Министров не вникает в эти законы, издадут не обдумавши, а потом люди мучаются. И когда это уже закончится навязывание, мало того что трудно работать, так еще и препятствуют.

Ответить
Комментирование новости отключено
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям