Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


04.07.13
794 0 Печатать

Верховная Рада окончательно урегулировала основные аспекты деятельности Миндоходов

   Верховна Рада врегулювала діяльність Міністерства доходів і зборів України шляхом внесення змін до Податкового і Митного кодексів, а також низки законів.
   
   Сьогодні на засіданні Верховної Ради у другому читанні були прийняті законопроекти №2833-2835, які створюють передумови для ефективної реалізації податкової та митної політики у державі у зв’язку зі створенням на базі Державної податкової служби України та Державної митної служби Міністерства доходів і зборів України.
   
   Так, законопроектом № 2833 вносяться відповідні зміни до Податкового Кодексу. Документом визначаються законодавчі умови функціонування єдиної загальної системи адміністрування податків під проводом уповноваженого центрального органу виконавчої влади – Міністерства доходів і зборів. У чинній системи податкового адміністрування замість податкових органів з’являються органи доходів і зборів.
   
   До повноважень Міністерства законопроект відносить формування та реалізацію державної податкової та митної політики в частині адміністрування податків і зборів, митних платежів, єдиного внеску, а також боротьбу з правопорушеннями у цих сферах. Відповідно, законопроектом передбачено, що норми Податкового кодексу України в частині утворення та діяльності підрозділів податкової міліції у складі Міністерства доходів і зборів діють до прийняття законодавчого акту щодо податкової міліції, що цілком узгоджується із положеннями Указу Президента України від 18 березня 2013 року №141/2013.
   
   Законопроект № 2834 вносить відповідні зміни до Митного Кодексу. Замість «митних органів» вживатимуться терміни «органи доходів і зборів» та «митниці». Крім того, впроваджується уніфікація служби в органах доходів і зборів – податківці та митники будуть однаково здійснювати проходження державної служби, матимуть одну процедуру присвоєння звань, а також однаковий рівень правового та соціального захисту. При цьому зміна існуючих процедур митного контролю та митного оформлення товарів, адміністрування митних платежів, а також порядку та способів боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил законопроектом не передбачається.
   
   Нарешті, законопроектом № 2835 вносяться зміни до 118 законодавчих актів, якими так чи інакше регулюється участь у правовідносинах органів державної податкової та митної служб. Відповідно, в цих законах тепер фігуруватимуть органи доходів і зборів. Також цей документ передбачає, що функції адміністрування єдиного соціального внеску відтепер покладаються на Міністерство доходів і зборів. При цьому, законопроектом не передбачається зміна суті унормованих на сьогодні правовідносин.
   
   Фахівці Міндоходів підкреслюють, що після підписання відповідних законопроектів Президентом України, відомство нарешті матиме повноцінну правову базу для своєї діяльності, що має значно підвищити ефективність роботи внаслідок зникнення правових колізій. При цьому не передбачається збільшення фіскального навантаження на платників податків або зміни до чинних на сьогодні інститутів податкового та митного адміністрування.
По материалам Прес-служба Міндоходів
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Комментирование новости отключено
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям