Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


18.07.13
1052 0 Печатать

Разъяснены вопросы обложения НДС операций по поставке услуг по использованию объектов интеллектуальной собственности

   Міністерство доходів і зборів України
   Лист
   "ПДВ та платежі за використання об'єктів прав інтелектуальної власності"
   від 18.05.2013 N 2853/6/99-99-19-04-02-15

   
   Розглядаючи питання щодо оподаткування ПДВ операцій з постачання послуг по використанню об'єктів інтелектуальної власності Міндоходів роз'яснило наступне. Якщо покупець придбаває право на використання об'єкта права інтелектуальної власності без одержання права власності на нього, то винагорода (платежі) за таке використання не є об'єктом оподаткування ПДВ.
   
   Якщо об'єкти права інтелектуальної власності передаються у володіння або розпорядження чи власність, то така операція є об'єктом оподаткування ПДВ для особи, яка передає об'єкт такого права, оскільки відповідно до п. 185.1 ст. 185 Податкового кодексу об'єктом оподаткування ПДВ є операції платників податків, зокрема, з постачання товарів та послуг, місце постачання яких знаходиться на митній території України.
По материалам Всеукраїнська мережа ЛIГА:ЗАКОН
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Комментирование новости отключено
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям