Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


24.07.13
1959 0 Печатать

"Укрзалізниця": с самостоятельно распечатанным электронным билетом можно отчитываться о командировке

   Для врегулювання нормативно-правової бази щодо статусу електронних квитків Мінінфраструктури України спільно з Міндоходів України затвердили наказ «Про затвердження Порядку оформлення розрахункових та звітних документів при здійсненні продажу проїзних і перевізних документів на залізничному транспорті» від 30.05.2013 р. № 331/137, який набрав чинності 9 липня 2013 року.
   
   Заступник генерального директора «Укрзалізниці» Павло Чекалов повідомив, що з 23 липня електронні посадочні документи, які діють на швидкісні поїзди Інтерсіті+ та поїзд № 37/38 Київ – Донецьк, набули статусу розрахункового документа (фіскального чека). Завдяки цьому електронні квитки стали легітимні для звітності та віднині немає потреби друкувати їх ще й на діючих бланках проїзних документів. Так, наприклад, із таким самостійно роздрукованим електронним квитком можна звітувати в бухгалтерію про відрядження.
   
   Разом із тим Павло Чекалов зазначив, що з часом кількість поїздів, на які буде розповсюджено таку технологію, збільшуватиметься, а також розширюватимуться технічні можливості роботи квиткових кас. До кінця 2013 року електронні квитки будуть впроваджені на всі поїзди внутрішнього сполучення — близько 120 пар.
   
   Перевірка електронних квитків здійснюватиметься шляхом зчитування з посадочного документа відповідного коду спеціальним пристроєм — мобільним терміналом контролю документів (МТКД). Цей прилад отримуватиме в онлайн-режимі із системи продажу квитків інформацію про оформлені електронні документи, зайняті місця у вагоні поїзда із зазначенням місця, прізвища та імені пасажира, а також станції призначення.
   
    За інформацією офіційного веб-сайту «Укрзалізниці»
По материалам Інтерактивна бухгалтерія
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Комментирование новости отключено
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям