Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


31.07.13
2156 2 Печатать

Кардинальные изменения в бухучете бюджетников: основные средства - более 2500 грн

   Бюджетні установи отримали нове Положення з бухобліку необоротних активів бюджетних установ.
   
   Тож основними засобами тепер у бюджетних установах визнаватимуть предмети вартістю більше ніж 2500 грн (без податку на додану вартість) і строком використання більше ніж рік. А до малоцінних необоротних матеріальних активів бюджетні установи зараховуватимуть предмети вартістю, що не перевищує 2500 грн (без податку на додану вартість), і строк використання яких перевищує рік.
   
   Сценічно-постановочні ж засоби (декорації, меблі та реквізити, бутафорії, театральні й національні костюми, головні убори, білизна, взуття, перуки тощо) потраплятимуть до основних засобів, якщо їх вартість перевищить 5000 грн за одиницю.
   
   Таким чином, облік у бюджетній сфері поступово приводиться в гармонію з нормами Податкового кодексу України.
   
   Нагадаємо: Мінфін затвердив низку нормативних документів із бухобліку в бюджетних установах. Серед них: План рахунків бухгалтерського обліку бюджетних установ, Типова кореспонденція субрахунків бухгалтерського обліку для відображення операцій з активами, капіталом та зобов’язаннями бюджетних установ і Положення з бухгалтерського обліку фінансових інвестицій бюджетних установ. Останній документ набере чинності 1 січня 2014 року.
   
   
   Наказ Мінфіну України «Про затвердження деяких нормативно-правових актів з бухгалтерського обліку бюджетних установ» від 26.06.2013 р. № 611.
   
   Набирає чинності з дня офіційного опублікування.
   
   Заплановано на публікацію в «Офіційному віснику України» № 37 за 06.08.2013 р.
По материалам Інтерактивна бухгалтерія
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • ***
01.08.13 09:56

Ой, непротив бы хотябы примерять такую "білизну" за такую сумму:))

Ответить
  • Маруся-Дуся
01.08.13 15:46

ну, взуття св.5000 - тоже неплохо...

Ответить
Комментирование новости отключено
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям