Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


20.08.13
1012 13 Печатать

Минюст создает Единый реестр на базе трех существующих реестров

   Міністерство юстиції України створює Єдиний реєстр на базі трьох існуючих реєстрів: Єдиного державного реєстру, Єдиного ліцензійного реєстру та Реєстру документів дозвільного характеру. Це передбачено розробленим законопроектом «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України», який Мін’юст направив до Кабінету Міністрів України.
   
   За словами Міністра юстиції України Олени Лукаш, законопроект дає змогу розширити за допомогою нотаріусів коло реєстраторів юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, а також удосконалює саму процедуру реєстрації, знявши зайві перешкоди й ажіотаж.
   
   Створення Єдиного реєстру – це ще й вільний і безперешкодний доступ усіх бажаючих через Реєстраційний портал до інформації, що міститься в Єдиному державному реєстрі, перетворення цієї інформації на загальнодоступну, - заявила Олена Лукаш. – Відомості, починаючи з видачі ліцензій і документів дозвільного характеру суб’єктам господарювання, та закінчуючи копіями установчих документів юридичних осіб і змін до них, а також інформацією, отриманою з податкових реєстрів в порядку взаємообміну, більше не будуть інформацією виключно для чиновників. Ми запроваджуємо прозору європейську практику доступу населення до інформації.
   
   Як повідомила Міністр юстиції, створення Єдиного реєстру позбавить ще й необхідності витрачати кошти на утримання трьох майже тотожних реєстрів та забезпечить реалізацію права суб’єктів господарювання на отримання інформації з Єдиного державного реєстру, у тому числі у формі виписок та витягів.
   
   Законопроектом запроваджується також можливість подання юридичними особами в електронній формі щорічного підтвердження відомостей про юридичну особу та її фінансової звітності у складі балансу і звіту про річні фінансові результати.
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Андрей
21.08.13 06:23

Особенно приятно, что теперь каждое чмо может узнать всю подноготную любого предприятия, а братки, посаженные в 90-х как раз выходят на свободу!

Ответить
  • Iehbr
21.08.13 07:27

Те братки давно уже правят своим гадсударством, им всё прекрасно известно. А кучу реестров навыдумывали чтобы над нами поиздеваться, правильно что объединяют, и туда надо вообще все собрать включая и НДС а номер самого ндс вообще можно убрать всё равно он никому и нигде не нужен.

Ответить
  • Андрій
21.08.13 07:46

Не знаю про яких братків йде мова, але наприклад в Австрії, кожен має можливість отримати не тільки дані з реєстру, але й копії протоколів про рішення учасників підприємства про внесення змін до цих реєстрів! Я особисто вважаю, чим більше публічності тим менше корупції!

Ответить
  • A
21.08.13 08:19

неужели за "витяги и виписки из ЕР" не надо будет им платить??? не верю!

Ответить
  • Олег
21.08.13 09:19

три в одном. пустьобъединяют. Объединение можно назвать Змей Горыныч :)

Ответить
  • Анатолий
21.08.13 09:57

В идеале нам будут не нужны вытяги и выписки .

Ответить
  • Викторович
21.08.13 10:38

Теперь четвёртый будет...

Ответить
  • Alehandro09
21.08.13 10:52

Самого главного в статье нет. Сколько нам это как налогоплательщикам будет стоить? И кого накажут (фантастика) если реестр почему то не создастся, а денежки выделенные тю-тю

Ответить
  • АРФА
21.08.13 13:29

Законопроект только направлен в Кабмин. Он еще даже не прошел первое чтение в парламенте, а они уже создают реестр на основании этого законопроекта. И кто-то говорит о правовом государстве!

Ответить
  • противный
21.08.13 13:32

И кого накажут (фантастика) если реестр почему то не создастся, а денежки выделенные тю-тю----НИКОГО! СЕБЯ НЕ НАКАЗЫВАЮТ!

Ответить
  • аса
21.08.13 15:09

Короче в три раза бардака будет больше!

Ответить
Комментирование новости отключено
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям