Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


07.04.16
2054 0 Печатать

Довідку про доходи ДФС формує виключно на підставі інформації, що міститься в податковій звітності платника

   За зверненням платника податку контролюючий орган, до якого було подано податкову декларацію, видає довідку про подану декларацію про майновий стан і доходи за формою, установленою центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування й реалізує державну податкову та митну політику (п. 179.12 ПКУ). Зокрема, форма довідки про подану декларацію про майновий стан і доходи (про сплату податку на доходи фізичних осіб і про відсутність податкових зобов’язань з такого податку) та Порядок її заповнення затверджені наказом Міністерства доходів і зборів України від 11.12.2013 р. № 795.
   
   Разом із цим ДФСУ в листі від 28.03.2016 р. № 2618/Б/26-15-13-02-15 наголошує: для видачі довідки про доходи контролюючий орган не може використовувати будь-яку іншу інформацію, крім тієї, що міститься в податковій звітності платника.
   
   Окрім того, податківці повідомляють, що надання інформаційної довідки щодо отриманих щомісячних оподатковуваних доходів на підставі Звіту про суми нарахованого доходу застрахованих осіб і суми нарахованого єдиного внеску не входить до функціональних повноважень Державної фіскальної служби України та її територіальних підрозділів. Надання інформації щодо персональних даних, які містяться в Державному реєстрі застрахованих осіб, здійснюється органами Пенсійного фонду України.
   
По материалам Інтерактивна бухгалтерія

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Комментирование новости отключено
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям