Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


22.08.13
1910 19 Печатать

Индивидуальный налоговый номер контрагента указан неверно. Как исправить?

   Виправлення помилок проводиться шляхом подання Уточнюючого розрахунку податкових зобов’язань з податку на додану вартість у зв’язку з виправленням самостійно виявлених помилок, та до якого додається Розшифровка податкових зобов’язань та податкового кредиту в розрізі контрагентів (Д5) з відміткою «уточнюючий».
   
    При цьому, у разі заповнення Уточнюючого розрахунку до графи 4 переносяться показники податкової декларації з ПДВ, додаток 5 (Д5) до якої уточнюється, до графи 5 - всі відповідні показники декларації з урахуванням виправлених помилок (в даному випадку вони відповідають показникам з графи 4), а в графі 6 відображається прочерк (при поданні звітності на паперових носіях) або вона не заповнюється (при поданні звітності в електронному вигляді).
   
    Виправлення помилок у записах контрагентів у Розшифровках проводиться способом коригування:
    Для виправлення запису неправильно вказаного індивідуального податкового номеру контрагента (покупця або постачальника) в уточнюючій Розшифровці:
   
    1) повторюється помилковий запис індивідуального податкового номера, при цьому вартісні показники вказуються зі знаком мінус (тобто сторнуються);
   
    2) вказується правильний запис по операціях з контрагентом за звітний (податковий) період, за який виправляються помилки повністю (включаючи вартісні показники);
   
    3) у підсумковому рядку «Усього за місяць» відображається прочерк (при поданні звітності на паперових носіях) або він не заповнюється (при поданні звітності в електронному вигляді).
   
По материалам Головне управління Міндоходів у Тернопільській області
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • ****
23.08.13 07:28

Та Вы шо, глаза открыли)))

Ответить
  • Яна
23.08.13 08:14

Новичков среди нас много, так что такая информация тоже нужна.

Ответить
  • Люля
23.08.13 08:34

Цікаво, а як виправити цю помилку у Реєстрі податкових? По ньому подається уточнюючий? Чи так залишається без змін?

Ответить
  • Валентина
23.08.13 08:40

Ответьте, кто знает: необхидимо ли вносить это уточнение в Реестр за текущий отчетный месяц, в котором было подано уточнение?

Ответить
  • ta
23.08.13 08:46

Для Люля - з єдиної бази податкових знань: 101.21 порядок ведення реєстру виданих та отриманих податкових накладних Запитання: Чи потрібно платнику податку подавати до контролюючих органів копії реєстрів отриманих та виданих податкових накладних, які містять виправлені помилки, та копії реєстрів до уточнюючих розрахунків? Відповідь: Оскільки здійснення платником податку коригування помилкових записів у реєстрі виданих та отриманих податкових накладних (далі – Реєстр) не призводить до потреби формування нових (уточнюючих) Реєстрів, то і подавати до контролюючого органу копії Реєстрів, які містять виправлені помилки, не потрібно. Окрім того, платнику податку не потрібно подавати копії Реєстрів разом з уточнюючим розрахунком, так як копії Реєстрів, що подаються ним разом з податковою декларацією з ПДВ за відповідний звітний період до контролюючого органу в електронному вигляді, у підсумках щоденно зареєстрованих операцій містять в тому числі показники, включені до уточнюючих розрахунків.

Ответить
  • Аноним
23.08.13 09:07

а как исправить ошибку ИНН контрагента в приложении Д8 (жалоба на поставщика)?

Ответить
  • Тамара
23.08.13 12:07

Для Валентины! В текущий РЕЕСТР вносим запись с правильным контрагентом ., а ниже запись с неправильным со знаком " -" и в результате сумма строк по РЕЕСТРУ не изменится.

Ответить
  • Бухгалтер устал
23.08.13 13:10

а я вобще не понимаю в чём проблема. Сервер налоговой не принимает ни НН ни реестри на Дод5 если там указан неверно ИПН контрагента

Ответить
  • ta
23.08.13 13:55

Если ИНН просто не было,а клиент требует НН. Вы добавляете ИНН и конечно можете подать уточн. дод.5 - если услуги или украинский товар(продукция) . Но если НН подлежит регистрации, сроки прошли, декларация сдана. Клиент дод.8 на вас подать уже не может. Какой выход тогда?

Ответить
  • Догадливая
23.08.13 14:37

Бухгалтер устал - Еще как принимает!!! мой опыт: пропустила одну цифру в ИНН (количество цифр оказалось меньше), обратила внимание лишь когда позвонили из налоговой и попросили сдать уточненку.Для Валентины в текущем реестре не забудьте поставить галочку "уточ." для уточняемых контрагентов (в МЕДКЕ).

Ответить
  • ИринаМ
23.08.13 14:58

Бухгалтер устал, вы немного не правы, сервер налоговой принимает, но "З зауваженнями"

Ответить
  • ИринаМ
23.08.13 15:00

Для Валентины. Да, с видом документа ПНПУ

Ответить
  • я в шоке
24.08.13 08:12

Конченая инфа. А где расписано как реестр править

Ответить
  • Лена
24.08.13 08:31

В реестре все делается точно так. Одной строкой со знаком "-". Тут же со знаком "+". это очевидно. Сама налоговая сторнируется (путем выписки приложения намба 2) и переписывается. Логично жэ))

Ответить
  • Лена
24.08.13 08:33

2 Бухгалтер устал: вот я тоже не поняла этого ажиотажа нездорового. Но... может мы с вами чего-то не знаем? ;)

Ответить
  • Люля
27.08.13 08:42

для ta - дякую за підказку

Ответить
  • Бухгалтер устал
27.08.13 19:53

нужно читать зауваження в квитанции №1.

Ответить
  • Ольга
27.08.13 20:51

Но надо учитывать в уточненке дату выписки накладной , которую исправляешь, еслт больше 365 дней, то лучше не исправлять, уплатишь эти деньги+ штрафы

Ответить
Комментирование новости отключено
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям