Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


22.08.13
1240 0 Печатать

Веб-портал админуслуг: новое видение правительства

   Підготовлено експертами Компанії «Дінай», www.dinai.com
   
   Автор: Наталія Михальченко
   
   Як обіцяють нормотворці, отримувати адміністративні послуги (надання, анулювання дозволів, ліцензій, довідок тощо) через Єдиний державний портал адмінпослуг ми зможемо вже з 1 січня 2014 року. До цього часу портал, що, до речі, знаходиться за адресою www.poslugy.gov.ua, буде поповнюватися інформацією щодо суб’єктів надання адмінпослуг, тобто відповідних держорганів, електронними формами заяв тощо. Щоб цей процес відбувався дещо швидше, уряд вирішив залучити до наповнення електронного порталу усіх суб’єктів надання адмінпослуг. Їх новоотримані повноваження закріплені у відповідній урядовій постанові, що передбачає викладення Порядку ведення Єдиного держпорталу адмінпослуг у новій редакції.
   
   Отже, зупинимось детальніше на деяких нововведеннях, які запроваджує Кабмін у сфері електронних адмінпослуг:
   
   - якщо в даний час наповненням порталу займається Мінекономіки, попередньо отримуючи від відповідних держорганів інформацію про них, форми заявочних документів, то відтепер за розміщення та оновлення зазначеної інформації будуть відповідати суб’єкти надання адмінпослуг самостійно. При цьому заплановано, що нова інформація чи зміни до вже розміщеної мають бути відображені на веб-сайті порталу протягом 3 днів з дня настання відповідних підстав;
   
   - кожен користувач порталу – представник держоргану, що надає адмінпослуги, чи заявник – юридична чи фізична особа, будуть користуватися послугами порталу після відкриття персонального електронного кабінету. Електронний документообіг між заявником та держорганом відбуватиметься саме за допомогою такої індивідуальної персоніфікованої веб-сторінки;
   
   - окрему увагу уряд присвятив вимогам щодо захисту інформації, яка буде розміщуватися на порталі. Розмежування доступу користувачів, ідентифікація та автентифікація, блокування несанкціонованих дій, відповідність системи захисту інформації порталу діючим у сфері технічного захисту інформації вимогам тощо, - усі ці передбачені Порядком заходи безпеки, сподіваємось, не дозволять спритним хакерам заволодіти конфіденційними відомостями.
   _______________
   
   Постанова Кабінету Міністрів України "Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 3 січня 2013 р. N 13" (N 556 від 11.07.2013 р.)
   
   Відтворення матеріалу у будь-якій формі повністю або частково можливо лише з письмового дозволу Компанії "Дінай"
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Комментирование новости отключено
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям