Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


26.08.13
1556 4 Печатать

Если работодатель оплатил обучение, студент не обязательно должен платить налог

   Підготовлено експертами Компанії «Дінай», www.dinai.com
   
   Автор: Тарас Шарий
   
   Оплату за навчання студента на користь вітчизняних вищих та професійно-технічних навчальних закладів може здійснити як сам студент, так і його роботодавець. При чому, сума, сплачена роботодавцем на користь навчального закладу, згідно з ПКУ не буде вважатися додатковим благом та не буде оподатковуватись податком на доходи фізосіб при дотриманні таких умов.
   
   Згідно із підпунктом 165.1.21 ПКУ не включається до складу оподатковуваного доходу сума, сплачена роботодавцем на користь вітчизняних вищих та професійно-технічних навчальних закладів за фізичну особу, але не вище розміру місячного прожиткового мінімуму, діючого для працездатної особи на 1 січня звітного податкового року, помноженого на 1,4 та округленого до найближчих 10 гривень (у 2013 році – 1610 грн) за кожний повний або неповний місяць навчання такої фізичної особи. На час навчання студент може і не перебувати у трудових відносинах з таким роботодавцем, проте він повинен укласти письмовий договір про взяті зобов’язання з відпрацювання у такого роботодавця після навчання і отримання спеціальності не менше ніж три роки.
   
   Якщо працівник припиняє трудові відносини з роботодавцем протягом періоду навчання або до закінчення трьох років після закінчення навчання, сума, сплачена роботодавцем за навчання, прирівнюється до додаткового блага, наданого такому працівнику, і в періоді припинення трудових відносин підлягає оподаткуванню у загальному порядку.
   _______________
   
   За інформацією офіційного сайта Міндоходів в Івано-Франківській обл.
   
   Відтворення матеріалу у будь-якій формі повністю або частково можливо лише з письмового дозволу Компанії "Дінай"
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Аноним
27.08.13 08:03

Если перечисленно за год одной суммой, то будет налоговая делить на 12 месяцев? , или возьмет за основу месяц (-1610),в котором перечислили, а остальное обложит по полной?

Ответить
  • Алексей Попович
27.08.13 08:12

А НДС?

Ответить
  • Леха
27.08.13 12:40

НДС при обучении??!!! онож необлается вроде...

Ответить
  • Лана
27.08.13 12:51

многие ВУЗы требуют оплату за семестр, а то и за год вперед. Естественно эта сумма будет делиться на количество месяцев обучения. Главное, чтобы в расчетных документах был указан период, за который произведена оплата.

Ответить
Комментирование новости отключено
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям