Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


29.04.16
5573 0 Печатать

Коли неприбуткова організація стає платником податку на прибуток

   Якщо неприбуткова організація отримує доходи від діяльності, яка не пов’язана із статутною діяльністю, та не використовує такі доходи для фінансування видатків на утримання такої неприбуткової організації, реалізації мети (цілей, завдань) та напрямів діяльності, визначених її установчими документами, то така організація втрачає статус неприбуткової та виключається з Реєстру неприбуткових установ та організацій.
   
   Така організація зобов’язана подати у термін, визначений для місячного податкового (звітного) періоду звіт про використання доходів (прибутків) неприбуткової організації.
   
   В Звіті зазначаються показники за період з початку року по останній день місяця, в якому вчинено таке порушення, та самостійно розраховується сума податкового зобов’язання з податку на прибуток із суми операції нецільового використання коштів.
   
   В подальшому, з першого дня місяця, наступного за місяцем, у якому вчинено таке порушення, до 31 грудня податкового (звітного) року неприбуткова організація зобов’язана щоквартально подавати квартальну фінансову і податкову звітність (з наростаючим підсумком) з податку на прибуток та сплачувати податок у термін, визначений для квартального періоду.
   
   З наступного звітного року така неприбуткова організація подає фінансову і податкову звітність та сплачує податок на прибуток у загальному порядку для неприбуткових організацій - платників податку на прибуток.
   
   Тобто об’єктом оподаткування є прибуток із джерелом походження з України та за її межами, який визначається шляхом коригування фінансового результату до оподаткування, визначеного у фінансовій звітності, на різниці.
   
   Якщо річний дохід (за вирахуванням непрямих податків) за правилами бухгалтерського обліку за останній річний звітний період не перевищує 20 млн. грн, неприбуткова організація - платник податку на прибуток може прийняти рішення про незастосування різниць.
   
   Зазначена норма визначена п.п. 133.4.2, 133.4.3 ст. 133 та пп. 134.1.1 ст. 134 Податкового кодексу України.
   
По материалам ГУ ДФС у Запорізькій області

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Комментирование новости отключено
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям