Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


18.09.13
997 4 Печатать

Что же такое календарный год, или Почему возникают сложности с получением соцстраховских путевок?

   Підготовлено експертами Компанії «Дінай», www.dinai.com
   
   Автор: Наталія Михальченко

   
   Здавалося б, деякі речі не потребують пояснення і є зрозумілими для всіх. Але, як виявляється, є певні випадки, коли навіть елементарні поняття дехто примудряється тлумачити на свій розсуд.
   
   Трохи передісторії.
   
   З липня 2012 року Мінохоронздоров'я було запроваджено низку форм первинної облікової документації (наказ МОЗ N 110 від 14.02.2012 р.), серед яких була оновлена форма N 070/о "Довідка для одержання путівки на санаторно-курортне лікування". Основною відмінністю цього бланка від того, що застосовувався раніше, було подовження строку дії довідки з 6 до 12 місяців з часу видачі.
   
   Як відомо, довідка за формою N 070/о є підставою для виділення путівки на санаторно-курортне лікування за рахунок коштів соцфонду з тимчасової втрати працездатності, яка може бути надана один раз протягом календарного року.
   
   Ці злощасні 12 місяців і календарний рік стали для деяких медичних закладів тотожними поняттями і сприяли виникненню досить неприємних ситуацій.
   
   Так, мали місце випадки відмови у видачі довідки за формою 070/о з посиланням на те, що не сплинули 12 місяців з дати видачі попередньої аналогічної довідки. На думку медпрацівників, громадяни, що оздоровлювалися, наприклад, у вересні 2012 року, могли пільгово оздоровитися у 2013 році знову ж таки, починаючи лише з вересня, тобто зі сплином 12 місяців. Насправді ж таке право вони мали вже з першого місяця 2013 року – з початку нового календарного року.
   
   Як наслідок, особи, які потребували оздоровлення (як правило – це громадяни з досить невисоким рівнем доходу), були позбавлені можливості пільгового відпочинку.
   
   Така прикра ситуація спонукала нас направити звернення до "непрацездатного" Фонду із досить комічним питанням, яке, як здавалося, є зрозумілим для всіх. Що ж вважається календарним роком у цій складній системі отримання пільгових соцстрахівських путівок?
   
   Відповідь ми отримали - звичайно ж, вона була така, як ми й очікували: календарний рік розпочинається 1 січня і закінчується 31 грудня.
   
   Можливо, ця потішна і проста відповідь дозволить уникнути вищезазначених складнощів і допоможе громадянам відстояти своє право на отримання такого необхідного для них оздоровлення.
   _______________
   
   Лист Виконавчої дирекції Київського міського відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності N 1686-06 від 17.05.2013 р.
   
   Відтворення матеріалу у будь-якій формі повністю або частково можливо лише з письмового дозволу Компанії "Дінай"
   
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • ну-и ну
19.09.13 07:46

у нас как всегда : или майка длинная или что-то короткое - фонд уже навязывает путевки а поликлиники все еще доганяют ушедший поезд

Ответить
  • k.
19.09.13 09:46

фонд силой навязывает путевки при этом советуя игнорировать наличие справки от сотрудника:" справочку можно и потом донести,вы только путевочки возьмите,если что ее и вернуть можно,только не горящую"А потом придут и посмотрят на наличие справки .....лучше б вовремя компенсировали больничные,а то как декретные обложить ,так запросто,а больничные оплатить -денег нет.

Ответить
  • olga
19.09.13 20:10

Да-да!декретные ждем уже больше месяца(заявку подали 15.08.2013)-вместо положенных 10 дней.

Ответить
  • ох
20.09.13 12:19

Ага, а если спрвочки ф-мы 070 не будет до дня выдачи путевки , то проверяющий накатает акт и всю сумму соцстраховской льготы в двойном размере вывернут с предприятия, а те из работника

Ответить
Комментирование новости отключено
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям