Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


23.09.13
1496 0 Печатать

Кассовый метод при поставке жилищно-коммунальных услуг

   Лист МДЗ від 27.08.2013 № 9618/6/99-99-19-04-02-15
   
   Міністерство доходів і зборів України роз’яснило особливості оподаткування ПДВ житлово-комунальних послуг та формування податкового кредиту по операціях з придбання товарів (послуг), використаних для їх надання.
   
   При формуванні податкового кредиту за рахунок сум ПДВ, нарахованого до сплати при отриманні природного газу в грудні 2010 року, слід керуватися нормами податкового законодавства, чинними на дату отримання податкової накладної.
   
   Так, до 01.07.2012 до складу податкового кредиту не включалися нараховані (сплачені) при придбанні товарів (послуг) суми ПДВ у тій їх частині, яка припадала на частину вартості житлово-комунальних послуг, що отримується їх виробником (виконавцем) з відповідного місцевого бюджету у вигляді виробничої дотації на покриття збитків від постачання послуг за тарифом.
   
   Враховуючи особливості застосування касового методу, визначення податкових зобов’язань та формування податкового кредиту, незалежно від того, була проведена реструктуризація боргу за спожитий товар чи ні, зазначені в такій податковій накладній суми ПДВ на момент її отримання підлягали відповідному розподілу з метою формування податкового кредиту.
По материалам Головбух24
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Комментирование новости отключено
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям