Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


25.09.13
1550 0 Печатать

«Упрощенцы» могут исправить ошибки в декларации

   У разі виправлення самостійно виявлених помилок, що містяться у раніше поданих деклараціях платника єдиного податку – фізичної особи (далі – декларація), такий платник має право уточнити показники попередніх звітних періодів як у звітній, звітній новій декларації за будь-який наступний період, так і шляхом подання уточнюючої декларації (відповідні відмітки робляться в полі 1 розділу І «Тип податкової декларації» р. І «Загальні відомості» декларації).
   
   У полі 2 р. І «Загальні відомості» декларації зазначається звітний (податковий) період, за який подається звітна (звітна нова) декларація або звітний (податковий) період, за який подається уточнююча декларація.
   
   Якщо виправлення помилок за минулі звітні періоди здійснюється у складі звітної (звітної нової) декларації, то фізична особа - платник єдиного податку, в залежності від обраної групи, зазначає правильні значення показників господарської діяльності за звітний (податковий) період, за який подається декларація, у відповідних розділах з ІІ по V декларації, та визначає:
   
   виправлені податкові зобов’язання по єдиному податку за звітний (податковий) період у розділі VІ декларації (рядки 21 -29);
   
   суму збільшення (зменшення) податкового зобов’язання по єдиному податку у зв’язку з виправленням самостійно виявлених помилок за минулі періоди, суму пені та штрафу (в розмірі 5% від суми збільшення) у розділі VІІ декларації (рядки 30-35).
   
   Якщо виправлення проводиться в уточнюючій декларації, то фізична особа – підприємець – платник єдиного податку, в залежності від обраної групи, зазначає правильні показники господарської діяльності за звітний (податковий) період, що уточнюється у відповідних розділах з ІІ по V декларації, та визначає:
   
   податкове зобов’язання за звітний (податковий) період, що уточнюється в розділі V декларації (рядки 21-29);
   
   суму збільшення (зменшення) податкового зобов’язання по єдиному податку у зв’язку з виправленням самостійно виявлених помилок, суму пені та штрафу (в розмірі 3% від суми збільшення) у розділі VІІ декларації (рядки 30-35).
   
   Варто нагадати, що порядок самостійного виправлення помилок, що містяться у раніше поданій платником податку податковій декларації, визначено ст. 50 Податкового кодексу.
По материалам Головне управління Міндоходів у Тернопільській області
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Комментирование новости отключено
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям