Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


15.10.13
1292 5 Печатать

Налогообложение возвратной финансовой помощи

   Платник податку, який у базовому податковому (звітному) періоді (календарний квартал, півріччя, три квартали, рік) отримав поворотну фінансову допомогу від платника податку на прибуток на загальній системі оподаткування, має включити до складу оподатковуваного доходу суму умовно нарахованих процентів, розрахованих на суму поворотної фінансової допомоги, що залишилась неповернутою на кінець такого базового звітного періоду. Нарахування здійснюється у розмірі облікової ставки Національного банку України за кожен день фактичного використання такої допомоги. Якщо Податкова декларація з податку на прибуток подається раз на рік, то в Декларації відображається загальна сума процентів, умовно нарахованих на суму поворотної фінансової допомоги протягом року.
   
   Якщо платник податку отримав протягом базового звітного періоду поворотну фінансову допомогу від осіб, які не є платниками цього податку (у тому числі нерезидентів), або осіб, які згідно із Податковим кодексом України мають пільги з цього податку, то такий платник повинен включити до складу доходу суму поворотної допомоги (її частину), що залишилась неповернутою на кінець такого звітного періоду з відповідним відображенням її у складі Декларації (в тому числі у складі річної Декларації, яка подається раз на рік). У разі повернення в наступних звітних податкових періодах такої суми поворотної фінансової допомоги (її частини) особі, яка її надала, такий платник збільшує суму витрат на суму такої поворотної фінансової допомоги (її частини) з відповідним відображенням у Декларації (в тому числі у складі річної Декларації, яка подається раз на рік).
   
По материалам Головне управління Міндоходів у Тернопільській області
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Ольга
16.10.13 08:49

Если внес учредитель ,то 365дней никуда не включаем!

Ответить
  • Лена
16.10.13 09:19

Как ..."протягом року"? То есть, если в 2 квартале условные проценты начислили, а в 3 квартале финпомощь вернули, то в Декларации за год такие условные проценты отражать?! А как же базовый период "год" на конец которого фин.помощи уже нет!

Ответить
  • Масик
16.10.13 09:26

А если договор с учредителем на 3 года?и он еще все не вернул то что вкл в рассходы?

Ответить
  • Ксюша
16.10.13 09:27

Лена, вы же читайте:суму умовно нарахованих процентів, розрахованих на суму поворотної фінансової допомоги, що залишилась неповернутою на кінець такого базового звітного періоду

Ответить
  • ilatan
16.10.13 10:06

Звітний податковий період не для всіх рік. Є стаття де все це детатьно описується: http://n-auditor.com.ua/ru/blogs-3/entry/opodatkuvannia-podatkom-na-prybutok-povorotnoi-finansovoi-dopomohy-v-umovakh-richnoi-deklaratsii.html

Ответить
Комментирование новости отключено
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям