Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


14.10.13
970 2 Печатать

Электронная версия периодического издания не освобождается от обложения НДС

   Головне управління Міндоходів у м. Києві роз’яснює, що відповідно до ст.197 Податкового кодексу України звільняються від оподаткування операції з постачання (передплати) періодичних видань друкованих засобів масової інформації.
   
   Законом України «Про інформацію» визначено, що інформаційна продукція – це матеріалізований результат інформаційної діяльності, призначений для задоволення потреб суб'єктів інформаційних відносин.
   
   Інформаційною послугою є діяльність з надання інформаційної продукції споживачам з метою задоволення їхніх потреб.
   
   Засоби масової інформації – це засоби, призначені для публічного поширення друкованої або аудіовізуальної інформації.
   
   Згідно Закону України «Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні» під друкованими засобами масової інформації розуміються періодичні і такі, що продовжуються, видання, які виходять під постійною назвою, з періодичністю один і більше номерів протягом року на підставі свідоцтва про державну реєстрацію.
   
   Друкований засіб масової інформації вважається виданим, якщо він підписаний до виходу в світ і видрукований будь-яким тиражем.
   
   Електронна версія періодичного видання не вважається друкованим засобом масової інформації і являє собою окремий електронний засіб масової інформації, операції з розповсюдження якого фактично є інформаційною послугою та підлягають оподаткуванню податком на додану вартість у загальновстановленому порядку за ставкою 20%
   
   Аналогічне роз’яснення надано листом Міндоходів України від 07.10.2013р. №12633/6/99-99-19-04-02-15.
По материалам Головне управління Міндоходів у м. Києві
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • nachfin
15.10.13 07:25

+1

Ответить
  • ****
15.10.13 08:30

Отмените НДС - не надо будет держать такую ораву казноедов, присечется казнокрадство.

Ответить
Комментирование новости отключено
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям