Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


22.10.13
900 5 Печатать

Закон о трансфертном ценообразовании вовремя получит необходимую нормативную базу, - Александр Клименко

   Кабінет Міністрів України сьогодні, 23 жовтня, затвердив черговий пакет документів, необхідних для імплементації норм закону про трансфертне ціноутворення. Зокрема, розпорядженнями Уряду визначено перелік джерел офіційної інформації для розрахунку ринкового діапазону цін, а також перелік спеціалізованих комерційних видань для цілей трансфертного ціноутворення.
   
   Використання інформації про ціни з єдиних джерел дозволить уникнути спорів щодо відомостей про ринкові ціни, в тому числі по групах товарів, що не котируються на біржах.
   
   Зокрема, Міндоходів і платники під час здійснення податкового контролю за трансфертним ціноутворенням матимуть змогу скористатися інформацією про ринкові ціни з таких джерел як щомісячний інформаційний бюлетень «Огляд цін українського та світового товарних ринків» (видає ДП «Держзовнішінформ»), інформаційно-аналітичний продукт «Товарний монітор. Україна» і Вісник Міністерства доходів і зборів України. В якості допоміжних джерел інформації про ринкові ціни визначені веб-сайти Мінрегіону та Мінагрополітики.
   
   Відповідно до затвердженого Урядом Порядку, передбачена актуалізація переліку шляхом подання центральними органами виконавчої влади протягом двох місяців відповідних пропозицій.
   
   «Імплементація закону відбувається за планом. У мене немає сумнівів, що ми вчасно отримаємо всю нормативну базу, необхідну для якісного впровадження механізмів контролю за трансфертним ціноутворенням. Підкреслю, що процес формування підзаконних актів відбувається у тісній співпраці з діловими колами», - зауважив Міністр доходів і зборів Олександр Клименко.
   
   Нагадаємо, минулого тижня Кабмін двома постановами затвердив Порядок узгодження цін у контрольованих операціях, відповідно до якого під час контролю за трансфертним ціноутворенням підприємства матимуть змогу попередньо узгодити ціни та укласти відповідну угоду з Міністерством доходів і зборів. Окрім цього, був затверджений Порядок розрахунку та застосування ринкового діапазону цін і ринкового діапазону рентабельності для цілей трансфертного ціноутворення. Розрахунок таких діапазонів є необхідною умовою використання методів визначення ціни у контрольованих операціях.
   
По материалам Прес-служба Міндоходів
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Олег
23.10.13 15:21

во перввых, какой же вовремя, если все это должно было быть утверждено до 01.09.2013, когда закон вступил в силу? во вторых, документов пока что не видно, в данной информации даже номеров постановлений нет. в третьих, достаточно прочитать текст, что применяются лишь три УКРАИНСКИХ издания по МИРОВЫМ ценам, что охарактеризовать, что там будет напечатано и как их придется применять...

Ответить
  • Михаил
24.10.13 08:07

Олег,в законе сказано - привести в соотвествие в течение 3х месяцев с даты следующей за датой публикации, опубликовали 8 августа вот и считайте

Ответить
  • Олег
24.10.13 08:27

тогда вроде укладываются в свои "заключительные положения" закона №408-VII

Ответить
  • Pyka 3AKOHA
24.10.13 10:46

Я думаю, что крупному бизнесу всё таки будет проще заключать договора с Миндоходов об уровне трансфертной цены.

Ответить
  • Олег
24.10.13 12:34

Pyka 3AKOHA, в чем "проще"? в том, что они вместо самого плательщика будут сумму "разрешенных" расходов указывать? это уже будет не налог на прибыль, а приближение к налогу с доходов (оборота)

Ответить
Комментирование новости отключено
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям