Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


23.10.13
1222 8 Печатать

Миндоходов и органы финкотроля будут проводить совместные проверки

   Територіальні підрозділи Міндоходів та органи фінансового контролю проводитимуть спільні перевірки, щоб максимально зменшити втручання держави у діяльність суб’єктів господарювання.
   
   Відповідний порядок координації дій різних установ був затверджений на засіданні Кабінету міністрів.
   
   Зокрема, визначено, що у разі планової перевірки одного і того ж підприємства контролюючими органами та органами фінансового контролю всі відомства зобов’язані провести спільну перевірку. Суб’єкт господарювання повідомляється про візит ревізорів за 10 днів. Між собою всі органи погоджують графік перевірок щоквартально.
   
   «Ми повинні створити такі умови, щоб бізнес приділяв увагу своїй поточній діяльності, а не спілкуванню з контролюючими органами. Чіткий механізм узгодження одночасних перевірок сприятиме зменшенню втручання у господарську діяльність суб’єктів господарювання», - заявив Міністр доходів і зборів України Олександр Клименко, представляючи проект порядку на засіданні уряду.
   
   Міністр підкреслив, що зі свого боку Міністерство доходів і зборів максимально скоротило кількість планових перевірок. Так, у четвертому кварталі поточного року планується перевірити тільки 1,3 тис. суб’єктів господарювання.
   
   Всього у 2013 році Міністерство планово перевірило 3,9 тис. підприємств – на 2,5 тис. менше, ніж торік.
   
   З наступного року Міністерство планує впровадити практику проведення електронних документальних перевірок, завдяки чому платники з низьким ступенем ризику проходитимуть аудит дистанційно. Передбачається, що вже з 1 січня 2014 року цим сервісом зможуть скористатися платники єдиного податку, що перебувають на спрощеній системі оподаткування. З 1 січня 2015 року послуга буде доступна для всіх представники малого та середнього бізнесу, що працюють на загальній системі оподаткування. А з 1 січня 2016 року - для всіх категорій платників податків.
   
   Нагадаємо, механізм електронних перевірок, права та обов’язки платників і податкових аудиторів визначені у розробленому Міністерством проекті закону «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо подальшого впровадження електронного сервісу та здійснення електронних перевірок».
   
По материалам Прес-служба Міндоходів
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Светлана
24.10.13 10:00

Такое ощущение, что враг перешел от беспорядочного огня к точечным ударам

Ответить
  • ...
24.10.13 10:03

Вот спросить стесняюсь, а ху из финконтроль? То что орган, это понятно, они все органы, но кто они и кого имеют право проверять?

Ответить
  • Таня
24.10.13 10:08

Финконтроль - это бывший КРУ, я так понимаю...

Ответить
  • Таня
24.10.13 10:23

увеличим плановые проверки, чтоб мы больше внимания уделяли бизнесу, интересно это как? Как слово расходится с делом.

Ответить
  • Аля
24.10.13 11:39

По-моему надо было написать не "щоб максимально ЗМЕНШИТИ втручання держави у діяльність суб’єктів господарювання", а "щоб максимально ЗБІЛЬШИТИ втручання держави у діяльність суб’єктів господарювання...ПРИДУРКИ, КАК ОНИ УЖЕ ЗАДРАЛИ !!!

Ответить
  • Наташик
24.10.13 12:26

Опечаточка интересная))) - финкотроля)))))) - а если еще и вот так: финкоТРОЛЯ))))) - вся суть этого органа!!!!

Ответить
  • Ку-ку
24.10.13 13:07

Наташик, 5 баллов!

Ответить
  • налоговик
24.10.13 18:49

Шлите всех ...........В основном всех вас только запугивают.

Ответить
Комментирование новости отключено
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям