Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


28.10.13
1585 0 Печатать

Особенности применения РРО для операций по купле-продаже иностранной валюты

   Фахівці столичного управління Міндоходів інформують про порядок реєстрації та застосування реєстраторів розрахункових операцій, який застосовуються для реєстрації операцій з купівлі-продажу іноземної валюти затверджений наказом Міністерствf доходів і зборів України від 28.08.13 р. № 417 «Про затвердження нормативно-правових актів щодо застосування реєстраторів розрахункових операцій та книг обліку розрахункових операцій».
   
   Даний Порядок поширюється на всіх суб’єктів господарювання та їх представників (уповноважених осіб), які здійснюють операції з купівлі-продажу іноземної валюти.
   
    Вищезазначеним Порядком визначаються такі форми:
   
   заява про реєстрацію реєстратора розрахункових операцій з купівлі-продажу іноземної валюти;
   
   довідка про резервування фіскального номера РРО з купівлі-продажу іноземної валюти;
   
   реєстраційне посвідчення РРО з купівлі-продажу іноземної валюти;
   
   заява про скасування реєстрації РРО з купівлі-продажу іноземної валюти;
   
   довідка про скасування реєстрації РРО з купівлі-продажу іноземної валюти;
   
   рішення про скасування реєстрації РРО з купівлі-продажу іноземної валюти;
   
   заява про реєстрацію журналу використання РРО з купівлі-продажу іноземної валюти;
   
   журнал використання РРО з купівлі-продажу іноземної валюти.
   
   При реєстрації РРО в органах доходів і зборів йому присвоюється фіскальний номер РРО.
   
   Фіскальний номер РРО автоматично формується в інформаційній системі Міндоходів при резервуванні фіскального номера, є єдиним для всього інформаційного простору України, не змінюється при перереєстрації РРО і зберігається за РРО до дати скасування реєстрації РРО. Після скасування реєстрації РРО фіскальний номер закривається та надалі не використовується.
   
   Особи уповноважені на здійснення операцій з купівлі-продажу іноземної валюти зобов’язані зареєструвати РРО модифікації яких включені до Державного реєстру РРО зі сферою застосування «операції з купівлі-продажу іноземної валюти» відповідно до положень цього Порядку, виконати персоналізацію РРО, опломбувати РРО та перевести РРО у фіскальний режим роботи.
   
   Реєстрація РРО здійснюється в органі доходів і зборів за основним місцем обліку суб’єкта господарювання як платника податків.
   
   Варто звернути увагу, на те що суб’єкти господарювання, які включені до системи подання податкових документів в електронному вигляді, можуть подавати реєстраційні заяви в електронній формі засобами телекомунікаційного зв’язку.
   
   На сьогодні в Києві загалом нараховується 28 092 касових апаратів, у тому числі нових персоніфікованих РРО – 17 710. Нагадуємо суб’єктам господарювання, що застосування штрафних санкцій за неподання до органів Міндоходів контрольно-звітної інформації РРО та не приведення апаратів до вимог чинного законодавства настає з 1 січня 2014 року.
   
По материалам ГУ Міндоходів у М.Києві
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Комментирование новости отключено
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям