Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


30.10.13
1609 9 Печатать

Миндоходов напоминает особенности отражения расходов на командировку

   Лист ГУ МДЗ у м. Києві від 19.09.2013 № 4456/10/26-15-11-01-06
   
   Головне управління Міндоходів у м. Києві надало декілька корисних порад стосовно відображення витрат на відрядження.
   
   Так, підприємство забезпечує працівника, якого направили у відрядження, коштами для здійснення витрат. Під час закордонного відрядження їх видають у нацвалюті держави, до якої направляють працівника, або у вільно конвертованій валюті.
   
   Витрати на відрядження, коли вони не більше суми авансу, перераховують у гривні за курсом НБУ на дату отримання авансу. Коли ж фактичні витрати у закордонному відряджені більші за аванс — у гривні перераховують за курсом НБУ на дату затвердження авансового звіту.
   
   Фахівці Міндоходів відзначають, що інвалюту, яку працівник отримує як аванс на корпоративну картку, перераховують у національну валюту України за курсом НБУ, що діяв на дату списання з карткового рахунку такої валюти за умови наявності підтвердних документів.
   
   Для віднесення витрат під час закордонного відрядження до складу податкових вони мають бути документально підтверджені. Не потребують документального підтвердження суми добових у розмірі, не більшому за встановлений у підпункті 140.1.7 Податкового кодексу України. Їх можна віднести до складу податкових витрат за наявності наказу про відрядження, відповідних первинних документів, відміток уповноваженої службової особи Державної прикордонної служби в закордонному паспорті або документі, що його замінює, а також документів, що підтверджують зв’язок відрядження з господарською діяльністю підприємства.
По материалам Головбух24
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Алиса
31.10.13 08:59

А если карта одна-корпоративная валютная и выдается работнику который едет в командировку-то остаток денег на ней-это аванс или нет

Ответить
  • Влад
31.10.13 09:14

а какая разница? "що інвалюту, яку працівник отримує як аванс на корпоративну картку" - дурацкая формулировка. ибо на счете к карточке может денежка двигаться! и что вообще считать тогда авансом?

Ответить
  • Влад
31.10.13 09:14

я авансом не заморачиваюсь. главное шоб деньги были

Ответить
  • Ирина для Алисы
31.10.13 13:45

Я, думаю, аванс....Только в авансовом отчете эта сумма отразится по чеку из банкомата, т.е. только после фактического снятия работником из банкомата денег... Но это чисто мое мнение...А основываюсь я на Положении о кассовой дисциплине, а именно: 2.12. Фізичні особи - довірені особи підприємств (юридичних осіб), які відповідно до законодавства України одержали готівку з поточного рахунку із застосуванням корпоративного електронного платіжного засобу або особистого електронного платіжного засобу, використовують її за призначенням без оприбуткування в касі. Зазначені довірені особи подають до бухгалтерії підприємства звіт про використання коштів разом із підтвердними документами в установлені строки і порядку, що визначені для підзвітних осіб законодавством України, а також документи про одержання готівки з поточного рахунку (чек банкомата, копія видаткового ордера, довідки за встановленими формами, сліп, квитанція торговельного термінала тощо) разом з невитраченим залишком готівки. Алиса, в теме про фин. помощь для Вас я добавила посты, думаю, они Вам придутся к теме... Удачи.

Ответить
  • Ирина для Алисы
31.10.13 14:00

А в общем согласна с Владом. Какая разница? Если, кошти в національній валюті країни, до якої відряджався працівник, або у вільно конвертованій валюті, які отримує працівник як аванс на корпоративну картку в розмірах, встановлених законодавством, ПЕРЕРАХОВУЮТЬСЯ у національну валюту України за офіційним валютним курсом НБУ, що діяв на дату списання з карткового рахунку такої валюти за умови наявності підтверджуючих документів.

Ответить
  • Ира
31.10.13 15:22

Хелп! А если не выдавать на командировку ничего - чем чревато?

Ответить
  • томик
31.10.13 15:54

..."віднести до складу податкових витрат за наявності наказу про відрядження, відповідних первинних документів, відміток уповноваженої службової особи Державної прикордонної служби в закордонному паспорті або документі,.. " А суточные по Украине чем подтвердить!? Если уже не нужен командиров.бланк, чем подтвердить что именно в эти дни и в городе "Н" наш сотрудник был? Гостиници и разных чеков тоже нет. Например только суточные? И что по вашему мнению означает "відповідних первинних документів" ...

Ответить
  • ****
01.11.13 09:16

Отже, до складу витрат, що враховуються при визначенні об'єкта оподаткування, включаються суми добових у розмірі, не більше встановленої пп. 140.1.7 п. 140.1 ст. 140 ПКУ норми, за наявності наказу про відрядження, відповідних первинних документів, відміток уповноваженої службової особи Державної прикордонної служби України в закордонному паспорті або документі, що його замінює, - ЭТО ПО КАКОМУ ТАКОМУ ДОКУМЕНТУ , КОТОРЫЙ ЗАМЕНЯЕТ ЗАГРАНПАСПОРТ? КТО В КУРСЕ?

Ответить
  • Для ****
01.11.13 10:55

Дипломатичний паспорт України Службовий паспорт Смотрите ЗАКОН УКРАЇНИ "Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус"

Ответить
Комментирование новости отключено
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям