Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


03.11.13
1022 2 Печатать

Часть валютной выручки, потраченной на уплату за границей налогов, не является дебиторской задолженностью

   Ухвала ВАСУ від 03.07.2012 № К-17202/10
   
   ВАСУ погодився з позицією суду апеляційної інстанції, згідно з якою сума валютної виручки, яка не зарахована на рахунок підприємця в уповноваженому банку, не є дебіторською заборгованістю, а є коштами, сплаченими в бюджет іноземної держави як податки нерезидента.
   
   При цьому суди керувались підпунктом «д» пункту 1.8 Інструкції про порядок здійснення контролю за експортними, імпортними операціями, затвердженої постановою Правління НБУ від 24.03.1999 № 136. Адже відповідно до цієї норми сума валютної виручки або вартість товарів може бути зменшена, якщо протягом виконання зобов’язань за договором здійснюється оподаткування виконаних резидентами для нерезидентів робіт (наданих послуг) за межами України — на суму сплачених податків, письмово підтверджених податковими органами країни нерезидента.
   
   Як встановлено в процесі розгляду справи, із суми валютної виручки підприємця було утримано податок на додану вартість і податок з доходів фізичних осіб, що підтверджується, зокрема, довідками Міжрайонної інспекції Федеральної податкової служби Росії.
   
   А тому податковий орган неправомірно застосував до підприємця штрафні (фінансові) санкції.
По материалам Головбух24
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • мытарь
04.11.13 07:34

почему-то в едином реестре судебных решений не могу найти ухвалы с такими реквизитами

Ответить
  • *********
04.11.13 18:47

какая-то старая ухвала.. за год мнение вполне могло поменяться!!

Ответить
Комментирование новости отключено
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям