Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


04.11.13
1076 2 Печатать

Разработан проект порядка использования плательщиками налога на прибыль предприятий высвобожденных средств

   На офіційному сайті Мінфіна оприлюднено проект постанови «Про затвердження Порядку використання коштів, вивільнених від оподаткування у зв'язку з наданням відповідно до пункту 158.1 статті 158 Податкового кодексу України пільги з податку на прибуток підприємств».
   
   Згідно з цим проектом, вивільнені кошти спрямовуються платниками податку на збільшення обсягів виробництва товарів, прибуток від продажу яких звільняється від оподаткування.
   
   З метою ведення обліку, вивільнені кошти відображаються в бухгалтерському обліку на окремому субрахунку рахунку "Цільове фінансування і цільові надходження".
   
   Платник податку за результатами кожного звітного (податкового) періоду:
   
   - складає звіт про використання вивільнених коштів за формою, затвердженою Міндоходів;
   
   - подає зазначений звіт відповідному територіальному органові Міндоходів разом з податковою декларацією з податку на прибуток підприємств.
   
   У разі невикористання платником податку залишків вивільнених коштів станом на 1 квітня року, що настає за періодом звільнення від обкладення податком на прибуток підприємств, передбаченим пунктом 158.1 статті 158 Податкового кодексу України, його податкові зобов'язання із зазначеного податку за результатами першого звітного (податкового) періоду такого року підлягають збільшенню на суму залишку.
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Оксана
05.11.13 07:29

А было ж последнее время не до 1 апреля а в течении 1095 дней.....

Ответить
Комментирование новости отключено
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям