Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


05.11.13
1429 0 Печатать

Первичная стоимость основных средств как критерий для субъекта индустрии программной продукции

   Лист МДЗ від 04.09.2013 № 10464/6/99-99-19-03-02-15
   
   Міністерство доходів і зборів України надало роз’яснення щодо критеріїв суб’єктів індустрії програмної продукції (ІПП) при застосуванні особливостей оподаткування.
   
   Так, суб’єкт господарювання протягом попередніх чотирьох послідовних звітних (податкових) кварталів сукупно одночасно відповідає таким критеріям:
   
   • питома вага доходів суб’єкта від здійснення відповідних видів економічної діяльності становить не менш як 70% доходів від усіх видів економічної діяльності з реалізації товарів, виконання робіт, надання послуг;
   
   • первісна вартість основних засобів та/або нематеріальних активів суб’єкта перевищує 50 розмірів мінімальної заробітної плати, установленої законом на 1 січня звітного (податкового) року;
   
   • у суб’єкта відсутній податковий борг;
   
   • щодо суб’єкта судом не прийнято постанови про визнання боржника банкрутом.
   
   Подана реєстраційна заява та відповідність вищевказаним критеріям у кожному з чотирьох звітних (податкових) кварталів є підставою для включення такого суб’єкта до Реєстру суб’єктів ІПП, які застосовують особливості оподаткування. І для перебування в цьому реєстрі необхідне дотримання вказаних критеріїв на кінець кожного з чотирьох звітних (податкових) кварталів.
   
   Податківці також пояснили, що для розрахунку критерію щодо вартості основних засобів та нематеріальних активів використовують суми первісної вартості основних засобів та/або нематеріальних активів, які використовуються в господарській діяльності платника податку.
По материалам Головбух24
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Комментирование новости отключено
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям