Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


07.11.13
1354 2 Печатать

Понятие затрат, понесенных в связи с продажей товаров, включает и себестоимость этих товаров

   Інформаційний лист ВАСУ від 10.10.2013 № 1386/12/13-13
   
   Вищий адміністративний суд надав роз’яснення щодо застосування судами норм Податкового кодексу України, які регулюють формування витрат у податковому обліку за операціями платників податку з продажу товарів, робіт, послуг пов’язаним особам.
   
   У податковому обліку з податку на прибуток витрати, понесені платником податку у зв’язку з продажем товарів пов’язаним особам, не можуть перевищувати доходи від такого продажу.
   
   Суд зазначає, що при цьому поняття витрат, понесених у зв’язку з продажем товарів, охоплює всі витрати, що підлягають урахуванню в податковому обліку у зв’язку зі здійсненням відповідної операції з продажу. Йдеться не лише про витрати на збут, а також і про собівартість товарів. Тобто ці витрати сукупно не можуть перевищувати доходів платника податку від продажу товарів, робіт, послуг пов’язаній особі.
   
   Надлишок витрат (перевищення їх суми над сумою доходу від продажу) не підлягає відображенню в податковому обліку з податку на прибуток.
По материалам Головбух24
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Михаил
08.11.13 07:47

Ця позиція полягає в тому, що відповідно до норми підпункту 153.2.6 пункту 153 статті 153 Податкового кодексу України в податковому обліку з податку на прибуток витрати, понесені платником податку у зв’язку з продажем товарів пов’язаним особам, не можуть перевищувати доходи від такого продажу. \\ этого подпункта уже не существует в природе

Ответить
  • natella
08.11.13 08:23

и на том спасибо, а то могу еще и "звичайну" цену включить и присобачить к ней "звичайну" себестоимость. Я уже ничему не удивляюсь

Ответить
Комментирование новости отключено
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям