Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


10.11.13
2959 2 Печатать

Курсовые разницы для неприбыльной организации

   Дохід неприбуткової організації (установи), отриманий у вигляді позитивного значення курсових різниць від перерахунку іноземної валюти (заборгованості в іноземній валюті), є доходом з інших джерел таких неприбуткових організацій (установ), який оподатковується податком на прибуток.
   
   Порядок оподаткування неприбуткових установ і організацій встановлено ст. 157 Податкового кодексу України (далі – ПКУ).
   
   Пунктами 157.2 - 157.9 ст. 157 ПКУ визначений перелік доходів неприбуткових організацій, які звільняються від оподаткування податком на прибуток.
   
   Якщо неприбуткова організація отримує дохід з джерел, інших, ніж визначені ПКУ, така неприбуткова організація зобов’язана сплатити податок на прибуток, який визначається як сума доходів, отриманих з таких інших джерел, зменшена на суму витрат, пов’язаних з отриманням таких доходів, але не вище суми таких доходів.
   
   Особливості оподаткування операцій з розрахунками в іноземній валюті встановлено п. 153.1 ст. 153 ПКУ.
   
   Визначення курсових різниць від перерахунку операцій, виражених в іноземній валюті, заборгованості та іноземної валюти здійснюється відповідно до положень (стандартів) бухгалтерського обліку.
   
   При цьому прибуток (позитивне значення курсових різниць) враховується у складі доходів платника податку, а збиток (від’ємне значення курсових різниць) враховується у складі витрат платника податку.
По материалам Інформаційно – комунікаційний відділ Головного управління Міндоходів у Тернопільській області
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Для IN_NOCHKA
11.11.13 19:15

охренение полное, т к п 157НКУ гласит о льготах неприб организаций и об источниках доходов. Доход в виде положительной курсовой разницы валютных операций это не реальный доход, а "условно перерасчитаный". Другое дело- реальная разница, когда по приходу валютного гранта- считаешь К-т сч 48 как сумму валюты хна курс гривны по НБУ на дату поступления, а реально- при продаже валюты- получаешь чуть большую сумму, как реальный р-тат сумма валюты проданной Х на курс продажи. При этом, нигде и никогда даже в пасс д-дах такое не показывали, сдавали справульку в налоговую, почему так и все.

Ответить
  • aleniki
15.11.13 11:37

И я не облагаю. И не буду!!!

Ответить
Комментирование новости отключено
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям