Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


12.11.13
1456 0 Печатать

Операции по поставке (подписке) иностранных печатных СМИ и книг не освобождаются от НДС

   Постанова ВАСУ від 07.10.2013 № К/800/6710/13
   
   ВАСУ скасував рішення судів попередніх інстанцій, якими підтверджено можливість звільнення від оподаткування ПДВ операцій з постачання періодичних видань друкованих засобів масової інформації та книжок іноземного виробництва на підставі підпункту 197.1.25 Податкового кодексу України (ПК).
   
   Зокрема, згідно з цією нормою звільняються від оподаткування ПДВ операції з постачання (передплати) періодичних видань друкованих засобів масової інформації та книжок (крім видань еротичного характеру), учнівських зошитів, підручників та навчальних посібників вітчизняного виробництва, словників українсько-іноземної або іноземно-української мови, доставки таких періодичних видань друкованих засобів масової інформації на митній території України.
   
   Тлумачення судами попередніх інстанцій положень підпункту 197.1.25 ПК, на думку ВАСУ, не відповідає змісту вказаної норми, оскільки вона направлена на звільнення від оподаткування операцій з постачання товарів саме вітчизняного виробництва або ж словників українсько-іноземної чи іноземно-української мови.
По материалам Головбух24
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Комментирование новости отключено
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям