Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


12.08.16
6797 2 Печатать

Чи обкладаються ПДВ операції з реалізації майнових прав на нерухомість (квартири) забудовником

   ДФСУ в листі від 19.07.2016 р. № 15532/6/99-99-15-03-02-15 розглянула питання щодо обкладення ПДВ операцій із постачання платником податку об’єктів житлового фонду (квартир), майнові права на які були придбані платником податку в забудовника.
   
   Так, майнові права на об’єкт інвестування (нерухоме майно (квартири)) є правом на одержання у власність об’єкта інвестування в майбутньому (після прийняття об’єкта інвестування в експлуатацію).
   
   Після прийняття об’єкта інвестування в експлуатацію продавець зобов’язується передати підприємству-покупцю готовий об’єкт інвестування за відповідним актом приймання-передачі.
   
   Майнові права підприємства-покупця після прийняття об’єкта інвестування в експлуатацію реалізуються шляхом набуття права власності на об’єкт інвестування, оформлення та реєстрації платником податків — покупцем відповідних правовстановлюючих документів на цей об’єкт.
   
   Отже, у такому випадку операція з реалізації майнових прав на нерухоме майно (квартири) для продавця (забудовника об’єкта житлового фонду) із метою обкладення ПДВ є операцією з першого постачання житла (об’єкта житлового фонду), яка обкладається ПДВ у загальновстановленому порядку за ставкою 20%.
   
   Операції з подальшого постачання готового новозбудованого житла третім особам звільняються від обкладення ПДВ згідно з пп. 197.1.14 ПКУ.
По материалам Інтерактивна бухгалтерія
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Марта
12.08.16 13:40

Знову звернення до редакції!!! Прохання висвітлити особливості ведення обліку та оподаткування новостворених ЖБК. Новостворений ЖБК на загальній системі будує квартири за рахунок внесків пайовиків. Після досягнення обороту в 1 млн. зобов'язане зареєструватись платником ПДВ? А після здачі будинку і переходу права власності на квартири у пайовиків у ЖБК виникають зобов'язання по сплаті ПДВ??

Ответить
  • ***+
13.08.16 15:03

Поясніть мені будь ласка, коли виникає податкове забов'язання з ПДВ? в момент зарахування на р/р пойових внесків (перша подія), чи в момент передачі права на майнові права (підписання акту)?

Ответить
Комментирование новости отключено
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям