Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


17.11.13
1422 0 Печатать

Питание работников облагается НДФЛ, а нерезидент имеет право на налоговую социальную льготу

   Лист МДЗ від 06.08.2013 № 9531/5/99-99-17-03-03-16
   

   Міндоходів роз’яснило деякі питання щодо застосування норм Податкового кодексу України (ПК). А саме:
   
   •суми компенсації працівникам втрати частини заробітної плати у зв’язку з порушенням термінів її виплати повинні бути враховані при визначенні граничного розміру заробітної плати, який дає право на застосування податкової соціальної пільги за умови дотримання всіх інших вимог, передбачених статтею 169 ПК;
   
   •податковим кодексом не передбачено виключень або обмежень щодо застосування податкової соціальної пільги для нерезидентів. Тобто платник податку — нерезидент має право на зменшення суми загального місячного оподатковуваного доходу, отримуваного від одного роботодавця у вигляді заробітної плати на суму податкової соціальної пільги;
   
   •у разі якщо забезпечення харчуванням передбачено умовами колективного договору (угоди, трудового договору) та відповідає іншим умовам доходу у вигляді заробітної плати, його вартість оподатковується за правилами, встановленими для заробітної плати.
   
   Якщо забезпечення працівників харчуванням не передбачено колективним договором або іншими документами, що підтверджують домовленість сторін (угода, трудовий договір), його вартість включається до загального місячного оподатковуваного доходу працівника як додаткове благо й оподатковується за ставками 15(17) % із застосуванням підвищуючого коефіцієнта згідно з пунктом 164.5 ПК.
   
По материалам Головбух24
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Комментирование новости отключено
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям