Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


19.11.13
887 10 Печатать

Налогом на репатриацию планируют облагать все доходы нерезидента

   Верховній Раді України на розгляд подано проект Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо розширення об’єктів та бази оподаткування податком на прибуток» від 11.11.2013 р. № 3593, яким передбачається внести зміни, зокрема, до п. 160.1 ПКУ.
   
   Планують виключити із пп. «й» п. 160.1 ПКУ слова «за винятком доходів у вигляді виручки або інших видів компенсації вартості товарів/виконаних робіт/наданих послуг». А це означає, що такі доходи підпадатимуть під базу оподаткування податком на репатріацію. Тобто необхідно буде утримати податок у розмірі 15% під час виплати доходу нерезиденту від проведення господарської діяльності на території України (п. 160.2 ПКУ).
   
   Нагадаємо!
   
   На сьогодні такі доходи нерезидента у вигляді виручки або інших видів компенсації вартості товарів (виконаних робіт, наданих послуг), переданих/виконаних/наданих резиденту від такого нерезидента (постійного представництва), не вважаються доходами, отриманими нерезидентом із джерелом їх походження з України (пп. «й» п. 160.1 ПКУ). А тому й не обкладаються податком на репатріацію.
   
   Якщо зміни приймуть, то пп. «й» п. 160.1 ПКУ виглядатиме так: «інші доходи від провадження нерезидентом (постійним представництвом цього або іншого нерезидента) господарської діяльності на території України, переданих/виконаних/наданих резиденту від такого нерезидента (постійного представництва), у тому числі вартості послуг із міжнародного зв'язку чи міжнародного інформаційного забезпечення» (із порівняльної таблиці, наданої до законопроекту).
   
   Проект Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо розширення об’єктів та бази оподаткування податком на прибуток» від 11.11.2013 р. № 3593
По материалам Інтерактивна бухгалтерія
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Маруся
20.11.13 07:13

Звездец!!! И кто будет так работать! А как же международные конвенции о двой ном налогообложении! Страна идиотов!!!!!!!!!!!!!!!

Ответить
  • Михаил
20.11.13 07:18

Маруся, их никто не отменяет

Ответить
  • Pyka 3AKOHA
20.11.13 07:22

Та да... кто же теперь станет работать с нерезидентами?

Ответить
  • о
20.11.13 07:39

Капец !!!! Они там вообще, что ли сума сошли !!!! У нас за счёт импорта все держится .

Ответить
  • Кузя
20.11.13 08:53

Это что же, теперь с каждого транша, который мы выплачиваем России за газ, будем свой процентик удерживать:) Тогда уж пусть в НКУ пишут "А с России 25% налога на репатриацию!" или сколько там нам % скидка нужна?

Ответить
  • бротан
20.11.13 09:40

фиерично, за каждый платеж по ГТД 15% вынимаем и направляем в казну. Под недоуменные взгляды контрагента-нерезидента.

Ответить
  • податківець
20.11.13 10:42

не хвилюйтеся. Податок буде тільки від діяльності на території України. Якщо ввезено товар по МД - це не діяльність на території України і податку не буде

Ответить
  • Pyka 3AKOHA
20.11.13 15:34

Если примут эти поправки, то опять поднимется очередная волна наездов на представительства нерезидентов.

Ответить
Комментирование новости отключено
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям