Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


20.11.13
2329 4 Печатать

Понятие «иное владение лица» охватывает и помещения предпринимателей и подлежит осмотру только на законных основаниях

   Лист Мін’юсту від 31.07.2013 № 423-0-2-13/11
   
   Мін’юст спробував вирішити проблему неоднозначного тлумачення терміну «інше володіння особи», що використовується у статті 233 Кримінального процесуального кодексу України (КПК).
   
   Зокрема, згідно з частиною першою статті 233 КПК ніхто не має права проникнути до житла чи іншого володіння особи з будь-якою метою, інакше як лише за добровільною згодою особи, яка ними володіє, або на підставі ухвали слідчого судді.
   
   При цьому під іншим володінням особи розуміються транспортний засіб, земельна ділянка, гараж, інші будівлі чи приміщення побутового, службового, господарського, виробничого та іншого призначення тощо, які знаходяться у володінні особи (ч. 2 ст. 233 КПК).
   
   Суб’єктами права власності відповідно до чинного законодавства є як фізичні, так і юридичні особи. Водночас склад, кількість та вартість майна, яке може бути у власності фізичних та юридичних осіб, не є обмеженими.
   
   У контексті наведеного можна стверджувати, що поняття «інше володіння особи» не обмежується власністю чи володінням тільки фізичної особи. Воно охоплює і приміщення, які знаходяться у власності чи володінні (користуванні) юридичних осіб.
   
   Тож проникнення, наприклад, до офісу підприємця, проведення в ньому огляду чи обшуку може також здійснюватись тільки за вмотивованим рішенням суду. Недотримання цієї процедури можливе лише за наявності невідкладних випадків, пов’язаних з рятуванням життя людей та майна або з безпосереднім переслідуванням осіб, які підозрюються у вчиненні злочину.
По материалам Головбух24
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • IN_NOCHKA
21.11.13 07:35

Недотримання цієї процедури можливе лише за наявності невідкладних випадків, пов’язаних з рятуванням життя людей та майна або з безпосереднім переслідуванням осіб, які підозрюються у вчиненні злочину.___________А я все думаю на якій підставі проходять маски-шоу!!!!! Ось повний перелік. Дякую

Ответить
  • tomassa
21.11.13 07:55

IN_NOCHKA :)):))) мысли возникли аналогичные... Тошно такие письма даже читать...

Ответить
  • 007
21.11.13 21:54

И где их понаучивали? Наверное 3 класса успели закончить...Маски шоу ще тільки починаються, на жаль!

Ответить
  • Татьяна
22.11.13 09:36

А эти решения судов сейчас изготавливаются на раз.

Ответить
Комментирование новости отключено
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям