Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


24.11.13
1357 9 Печатать

Каким образом и в какой срок осуществляется регистрация Книги учета доходов и расходов?

    Книга ведеться за вибором платника податку в паперовому або електронному вигляді.
   
    У разі обрання ведення Книги у паперовому вигляді самозайнята особа зобов’язана подати до контролюючого органу за основним місцем обліку примірник Книги, на титульному аркуші якої зазначаються: прізвище, ім’я та по батькові, реєстраційний номер облікової картки платника податків або серія та номер паспорта (для осіб, які через свої релігійні переконання відмовились від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідний контролюючий орган і мають відмітку у паспорті), податкова адреса, номер та дата свідоцтва про право на здійснення незалежної професійної діяльності (за наявності).
   
    Книга прошнурована, пронумерована, безоплатно реєструється в контролюючому органі. Книга засвідчується підписом керівника або заступника контролюючого органу та скріплюється печаткою.
   
    Строк розгляду поданих заявником або уповноваженою особою документів для надання адміністративної послуги «Реєстрація Книги обліку доходів і витрат» або відмови в її наданні становить два робочих дні від дати подання таких документів.
   
    У разі обрання ведення Книги в електронній формі самозайнята особа зобов’язана: отримати посилені сертифікати відкритих ключів, сформованих акредитованими центрами сертифікації ключів, включених до системи подання податкових документів в електронному вигляді, укласти договір про визнання електронних документів з контролюючим органом та сформувати заяву на отримання Книги і надіслати її до контролюючого органу за місцем податкового обліку засобами електронного зв’язку з дотриманням умов щодо реєстрації електронного підпису підзвітних осіб у порядку, визначеному законодавством.
   
    Контролюючий орган за місцем податкового обліку реєструє заяву самозайнятої особи на отримання Книги у реєстрі поданих заяв та протягом 3 робочих днів формує і надсилає самозайнятій особі повідомлення про реєстрацію Книги із зазначенням реєстраційного номера Книги та дати її реєстрації.
   
    Після отримання платником податків повідомлення про реєстрацію Книги така особа здійснює операції з її ведення.
По материалам ЄБПЗ
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Незнайка в Солнечном городе
25.11.13 05:09

УПРОСТИЛИ : У разі обрання ведення Книги в електронній формі самозайнята особа зобов’язана: отримати посилені сертифікати відкритих ключів, сформованих акредитованими центрами сертифікації ключів, включених до системи подання податкових документів в електронному вигляді, укласти договір про визнання електронних документів з контролюючим органом та сформувати заяву на отримання Книги і надіслати її до контролюючого органу за місцем податкового обліку засобами електронного зв’язку з дотриманням умов щодо реєстрації електронного підпису підзвітних осіб у порядку, визначеному законодавством. Контролюючий орган за місцем податкового обліку реєструє заяву самозайнятої особи на отримання Книги у реєстрі поданих заяв та протягом 3 робочих днів формує і надсилає самозайнятій особі повідомлення про реєстрацію Книги із зазначенням реєстраційного номера Книги та дати її реєстрації. Після отримання платником податків повідомлення про реєстрацію Книги така особа здійснює операції з її ведення.

Ответить
  • Без имени
25.11.13 05:12

Геморой однозначно!

Ответить
  • К.Таня
25.11.13 09:25

А в МЕДок оно есть ?Книга.

Ответить
  • ум
25.11.13 10:55

Кто знает, где найти бланк заявления?

Ответить
  • Ева
25.11.13 13:08

Подскажите пожайлуста ФОП на общей системе ,деятельность не ведется ,обязательно книгу регистрировать и есть штраф

Ответить
  • 1
25.11.13 13:52

Ева 25.11.2013 15:08:51 Подскажите пожайлуста ФОП на общей системе ,деятельность не ведется ,обязательно книгу регистрировать и есть штраф штраф 510 грн

Ответить
  • Ольга Запорожье
26.11.13 11:45

Ева - сколько деятельность не ведется? напишите заявление об утере - дайте объявление в прессу - и получите новую. Метод хорош если книги не было вообще и деятельности то же. Никогда!

Ответить
  • Юля
27.11.13 13:55

Яка норма законодавства зобовязує податкового інспектора провести реєєстрацію книги у два робочих дні?

Ответить
Комментирование новости отключено
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям