Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


05.12.13
1235 0 Печатать

Основания для налогообложения сопутствующих экспорту услуг по нулевой ставке

   Ухвала ВАСУ від 06.11.2013 № К/800/42608/13
   
   ВАСУ погодився з висновками судів попередніх інстанцій про те, що ставка 0% застосовується до супутніх послуг тоді, коли здійснюється експорт товарів, відносно яких відповідні послуги є супутніми. При цьому, оподаткування таких послуг за нульовою ставкою не ставиться в залежність від того, чи є суб’єкт господарювання, що надає такі супутні послуги, безпосереднім експортером чи власником експортованого товару, а також не ставиться в залежність від місця здійснення цих операцій.
   
   Отже, ставка податку в розмірі 0% застосовується не щодо платників податку, а щодо операцій, що ними здійснюються, незалежно від місця їх здійснення (поставки).
   
   Разом з тим, нульова ставка з ПДВ за операціями з надання супутніх експорту товарів послуг застосовується за наявності сукупності умов. А саме: при здійсненні експорту товарів надані послуги повинні бути супутніми даній операції з експорту товарів; вартість цих послуг повинна бути включена у митну вартість товару, що експортується.
   
   Зокрема, вартість та обсяг послуг, наданих підприємством замовникам (нерезидентам) по транспортній обробці та перевалці вантажів, що належали резидентам-експортерам, та дотримання умов, необхідних для застосування позивачем нульової ставки оподаткування в спірних податкових періодах, підтверджується дослідженими судами договорами про надання послуг з перевалки зернових вантажів, інвойсами, коносаментами, актами здачі-приймання виконаних робіт (наданих послуг), вантажними митними деклараціями.
   
   Крім цього, експорт товару, стосовно якого надавалися супутні послуги, фактично відбувся, що підтверджується відмітками на вантажних митних деклараціях та не заперечується податковим органом.
По материалам Головбух24
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Комментирование новости отключено
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям