Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


08.12.13
1286 5 Печатать

Теперь справку об отсутствии налогового долга можно получить по "электронке"

   Це передбачено у новому порядку видачі довідки про відсутність заборгованості з податків, зборів, платежів, що контролюються органами доходів і зборів, який затверждено Міністерством доходів і зборів України.
   
   Згідно з документом, для отримання такої довідки платнику податків необхідно звернутися з відповідною заявою до органу доходів і зборів за основним місцем свого обліку.
   
   Після отримання заяви Міндоходів проводить перевірку наявності або відсутності у платника податкового боргу як за основним місцем обліку, так і за неосновним (платник окремого податку).
   
   Довідка (або відмова в її наданні) видається безкоштовно в паперовому або електронному вигляді протягом 5 робочих днів від дня отримання такої заяви. Крім того, отримати довідку можна у Центрах обслуговування платників податків.
   
   Дійсна довідка протягом 10 календарних днів. Тому у разі необхідності по закінченню 10-денного терміну платнику потрібно повторно ініціювати її видачу.
   
   Детальніше ознайомитися з наказом Міндоходів, а також із затвердженими формами довідки та заяви можна на веб-порталі Міндоходів за посиланням http://minrd.gov.ua/zakonodavstvo/podatkove-zakonodavstvo/nakazi/62931.html.
По материалам Прес-служба Міндоходів
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Ольга
09.12.13 09:27

а на какой адрес електронки нужно отправлять данную справку?

Ответить
  • арина
09.12.13 10:16

Да, но для тендера нужна бумажка с печатью и подисью. Сомневаюсь, что органы, которые требуют такие справки удовлетворятся распечаткой с компьютера.

Ответить
  • Кати
10.12.13 10:03

Для Ольги "для отримання такої довідки платнику податків необхідно звернутися з відповідною заявою до органу доходів і зборів за основним місцем свого обліку". Я так понимаю, что заявление нужно приносить нарочно, и в нем указывать адрес электронной почты, на который нужно отправить справку.

Ответить
  • ооо
10.12.13 13:01

В електронній звітності є форма J1300303 Заява на довідку про відсутність заборгованості з податків і зборів.

Ответить
  • Ольга
11.12.13 10:06

ООО спасибо, но в Медке не могу найти такое заявление...

Ответить
Комментирование новости отключено
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям