Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


09.12.13
1644 7 Печатать

Чем грозит нераспечатка фискального отчетного чека?

   Підготовлено експертами Компанії «Дінай», www.dinai.com
   
   Автор: Анна Скуміна
   
   Суб'єкт підприємницької діяльності зобов'язаний щоденно, тобто кожного робочого дня, друкувати фіскальні звітні чеки на РРО незалежно від того, чи здійснювалися розрахункові операції, які підлягають проведенню через РРО.
   
   Про це нагадав Верховний Суд України, розглядаючи справу за позовом підприємства до ДПІ про визнання нечинним рішення про застосування штрафних санкцій.
   
   ВСУ зазначив, що у разі коли підприємство у конкретні дні не здійснює діяльність, що підтверджується відповідним наказом на підприємстві, та РРО не застосовуються, то, відповідно, фіскальні чеки не друкуються. У робочі дні підприємства РРО повинен бути у ввімкненому стані, і роздрукування фіскального звітного чека є обов'язковим.
   
   Невиконання щоденного друку фіскального звітного чека або його незберігання в книзі обліку розрахункових операцій загрожує порушнику штрафом у розмірі 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (340 грн).
   
   При цьому варто зауважити, що за зазначені порушення податковий орган може застосувати лише одну фінансову санкцію у розмірі 20 НМДГ незалежно від кількості виявлених під час перевірки випадків такого нероздрукування/незберігання (постанови ВСУ N 21-155а13 від 04.06.2013 р., N 21-89а13 від 16.04.2013 р.).
   
   Однак цікаво, що у даній справі штрафні санкції у розмірі 340 грн були накладені за кожен день, коли підприємство не забезпечило щоденний друк фіскальних звітних чеків, що за півтора місяці перетворилося на досить значну суму.
   ----------------------
   
   Постанова Верховного Суду України N 21-260a13 від 24.09.2013 р.
   
   Відтворення матеріалу у будь-якій формі повністю або частково можливо лише з письмового дозволу Компанії "Дінай"
   
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • доброжелатель
10.12.13 04:22

Если не ошибаюсь, рашьше ВСУ говорил, что применяется один штраф независимо от количества нарушений!? ВАСУ считал по-другому. Они б определились бы уже как-то!

Ответить
  • осталось только улыбаться
10.12.13 13:07

карой небесной, громом и молнией.

Ответить
  • Aлина
10.12.13 18:27

Нам нужно было 1 год и 6 месяцев суда, что отбить этот штраф. И деньги на адвоката

Ответить
  • Юра Г.
11.12.13 04:23

Алина - спасибо лично Вам, и поверьте, таких много

Ответить
  • Лина
11.12.13 11:38

Вроде как законопроект подали, чтоб обязать упрощенцев применять РРО (при торговле определенніми импортніми товарами) и вести доход и расход. Не дай Бог ще тут "пакращать", *****!!!

Ответить
  • ***
11.12.13 20:40

Представим ситуацию, что предприниматель имеет магазин (на который оформлен РРО) он заболел, уехал, умер и т.д. Магазин не работает, кто должен распечатать фискальный чек?

Ответить
  • gafi
13.12.13 22:04

наследники

Ответить
Комментирование новости отключено
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям