Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


11.12.13
980 4 Печатать

Налоговые льготы налогоплательщикам, зарегистрированным как плательщики НДС, не предоставляются

   Відповідно до п.8 порядку обліку сум податків та зборів, не сплачених суб’єктом господарювання до бюджету у зв’язку з отриманням податкових пільг, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2010 року №1233, податкові пільги визначаються за операціями з постачання товарів та/або послуг, що є об’єктами обкладення податком на додану вартість і відповідно до Податкового кодексу України та міжнародних договорів України, ратифікованих Верховною Радою України, звільнені від оподаткування або оподатковуються за нульовою ставкою, а також тих, до яких застосовані спеціальні режими оподаткування в галузі сільського господарства.
   
   Таким чином, оскільки податкові пільги з ПДВ визначаються за операціями з постачання товарів/послуг, що є об’єктами обкладення ПДВ, а не передбачають звільнення від оподаткування окремої категорії платників податку чи окремих суб’єктів господарювання, для яких встановлено саме надання податкових пільг, то платникам податків, зареєстрованим як платники ПДВ, податкові пільги з ПДВ не надаються, а визначаються виключно за операціями з постачання товарів та/або послуг та застосовуються в обов’язковому порядку без можливості відмовитися від їх застосування.
   
    ДПІ у Шевченківському районі ГУ Міндоходів у м. Києві
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • -*-
12.12.13 08:07

Ну и обьяснили..................... А кто переведет на понятный текст???

Ответить
  • pipa
12.12.13 08:18

речь идет о том, что от налоговых льгот по НДС нельзя отказаться

Ответить
  • -*-
12.12.13 08:34

pipa, Спасибо, поняла это так, что льгота не дается плательщику НДС, только на конкретную операцию, т.е если пришло со льготой то и дальше уйдет со льготой или используется в хоз. деятельности..

Ответить
  • Ратьяна
13.12.13 12:20

нет это говорится о том, что льготы не предоставляются, а назначаются - если по данным товарам есть льгота то нельзя её в одних операциях предоставлять, а в других нет - одним выписывать товар без НДС в другим начислять по одним и тем же товарам

Ответить
Комментирование новости отключено
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям