Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


11.12.13
955 0 Печатать

Отражаем заниженное бюджетное возмещение

   Коли за результатами камеральної або документальної позапланової виїзної перевірки територіальний орган Міндоходів виявляє невідповідність суми бюджетного відшкодування сумі, заявленій у податковій декларації, то такий орган надсилає платнику податкове повідомлення-рішення за формою “В2”. У даному рішенні зазначається сума такого заниження та підстави для її вирахування (п. 200.14 ст. 200 Податкового кодексу України).
   
   У Порядку заповнення і подання податкової звітності з податку на додану вартість визначено, що рядок 21.3 податкової декларації з ПДВ передбачений для відображення збільшення або зменшення залишку від’ємного значення. Сума даного рядка включається до складу податкового кредиту наступного податкового періоду (рядок 24) за результатами камеральної чи документальної перевірки.
   
   Таким чином, оскільки сума заниженого бюджетного відшкодування не може бути відображена ні в рядку 23.1, ні в рядку 23.2 податкової декларації з ПДВ з відповідною позначкою “0110”, то відповідно на таку суму зменшується значення рядка 24 податкової декларації з ПДВ, яке зі знаком «-» відображається в рядку 21.3 податкової декларації з ПДВ в податковому періоді, в якому отримано повідомлення-рішення за формою “В2”. Зазначена сума заниженого бюджетного відшкодування підлягає перенесенню до картки особового рахунку платника податку і в подальшому ця сума (за умови підтвердження документальною перевіркою правомірності її декларування) приймає участь у погашенні податкових зобов’язань з ПДВ такого платника податку в порядку календарної черговості виникнення таких переплат.
   
   Нагадаємо, що Порядок заповнення і подання податкової звітності з податку на додану вартість затверджено наказом Міністерства фінансів України від 25.11.2011 № 1492.
   
    Інформаційно – комунікаційний відділ Головного управління Міндоходів у Тернопільській області
   
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Комментирование новости отключено
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям