Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


12.12.13
1042 6 Печатать

Как отразить в бухучете «утилизационный» налог

   Лист Мінфіну від 12.11.2013 № 31-08410-07-27/32960
   
   За повідомленням Мінфіну в бухобліку витрати, пов’язані з нарахуванням і сплатою екологічного податку за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів щодо імпортованих транспортних засобів та/або кузовів, які визнаються підприємством основними засобами та/або запасами (товарами, виробничими запасами), включаються до їх первісної вартості.
   
   Водночас міністерство нагадало, що порядок формування первісної вартості об’єктів основних засобів і запасів визначається П(С)БО 7 «Основні запаси» і 9 «Запаси», затвердженими наказами Мінфіну від 27.04.2000 № 92 і від 20.10.1999 № 246 відповідно.
   
   При реалізації транспортних засобів виробниками транспортних засобів на митній території України для їх продажу на внутрішньому ринку України, нарахування екологічного податку за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів відображається як вирахування з доходу за дебетом субрахунку 704 «Вирахування з доходу» і кредитом рахунку 64 «Розрахунки за податками і платежами».
По материалам Головбух24
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Комментирование новости отключено
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям