Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


15.12.13
1513 7 Печатать

Перерасчет доли использования товаров / услуг в облагаемых и необлагаемых операциях

   Пропорційне віднесення сум податку до податкового кредиту регулюється статтею 199 розділу V Податкового кодексу Кодексу.
   
   Порядком заповнення і подання податкової звітності з податку на додану вартість, визначено, що додаток Д7 заповнюється платниками, які придбані та/або виготовлені товари/послуги використовують частково в оподатковуваних операціях, а частково - в неоподатковуваних.
   
   Звітні періоди, в яких необхідне заповнення та подання додатка 7 до декларації з податку на додану вартість, визначено формами таблиць 1, 2, 3, а саме:
   
   Таблиця 1:
   
   1) рядок 1: розрахунок частки використання товарів/послуг та необоротних активів в оподатковуваних операціях здійснюється один раз за результатами попереднього звітного року у рядку 1 таблиці 1 додатка 7 та надається один раз з декларацією за січень (I квартал). Визначена частка застосовується протягом поточного календарного року;
   
   2) рядок 2: розрахунок частки використання товарів/послуг та необоротних активів в оподатковуваних операціях здійснюється один раз за результатами звітного періоду, у якому вперше декларуються неоподатковувані операції. Додаток Д7 із заповненою таблицею 1 (рядок 2) надається один раз протягом поточного року разом з декларацією того звітного періоду, в якому вперше задекларовано неоподатковувані операції.
   
   Рядки 3.1 - 3.3 заповнюються при перерахунку за підсумками одного, двох і трьох календарних років відповідно, що настають за роком, в якому необоротні активи почали використовуватися (введені в експлуатацію); розраховується у декларації за грудень (IV квартал) (у разі зняття з обліку - у декларації останнього податкового періоду, коли відбулося таке зняття). Таблиця 1 із заповненими рядками 3.1 - 3.3 додатка Д7 надається разом з декларацією за грудень (IV квартал) (у разі зняття з обліку - з декларацією за останній податковий період, коли відбулося таке зняття).
   
   Таблиця 2. Заповнюється за підсумками поточного календарного року; додаток із заповненою таблицею 2 подається разом з декларацією за останній податковий період року (у разі зняття платника з обліку - разом з декларацією за останній податковий період, коли відбулося зняття з обліку).
   
   Таблиця 3. Заповнюється при перерахунку частки використання необоротних активів в оподатковуваних операціях за результатами одного, двох і трьох календарних років, що настають за роком, в якому вони почали використовуватися (введені в експлуатацію). Додаток із заповненою таблицею 3 подається разом з декларацією за XII (IV кварталу), або разом з декларацією податкового періоду, в якому платника виключено з реєстру платників податку на додану вартість (останнього податкового періоду).
   
   Таблиця 4. Заповнюється платниками, які застосовують касовий метод визначення податкових зобов'язань та податкового кредиту згідно з пунктом 187.10 статті 187 розділу V Кодексу. Розрахунок подається щомісячно.
   
   Лист Міністерства доходів і зборів України від 06.08.2013 р. N 14061/7/99-99-19-04-02-17.
По материалам Головне управління Міндоходів у Тернопільській області
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Елна
16.12.13 10:17

Написали бы лучше методику перерасчета для необоротных активов 2-3 год.

Ответить
  • Ольга
16.12.13 10:33

1) рядок 1: розрахунок частки використання товарів/послуг та необоротних активів в оподатковуваних операціях здійснюється один раз за результатами попереднього звітного року у рядку 1 таблиці 1 додатка 7 та надається один раз з декларацією за січень (I квартал). Визначена частка застосовується протягом поточного календарного року; БРЕД!!!!!!!!!!!!!! Перерасчет производится по итогам текущего года в последнем отчетном периоде и применяется в течение всего следующего года!!!!! Минсдоховцы сами не знают, что пишут. Пусть лучше б изучали НК!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ответить
  • Ольга
16.12.13 10:34

т.е. в ЯНВАРЕ В ДЕКЛАРАЦИИ ЗА ДЕКАБРЬ!!!!!!!!!!!!!

Ответить
  • Елена
16.12.13 10:39

Может они имеют ввиду,что в январской декларации еще раз нужно подать дод.7 с заполненыи рядком1 табл.1?

Ответить
  • Ольга
16.12.13 10:53

Елена, дод. 7 подается один раз в декабрьской декларации!!!!

Ответить
  • Елена
16.12.13 11:01

я так раньше и делала но теперь мне не понятно..."надається один раз з декларацією за січень (I квартал)"...это к чему?

Ответить
  • Сергій
17.12.13 09:00

Да... З такими придурковатими роз'ясненнями можна і нам, бухгалтерам, здуріти.

Ответить
Комментирование новости отключено
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям