Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


18.12.13
1115 9 Печатать

Стоимость путевок на оздоровление является базой для начисления единого социального взноса

   Відповідно до пункту 1 частини 1 статті 7 Закону України від 8 липня 2010 року № 2464-VІ «Про збір та облік єдиного внеску » зі змінами та доповненнями базою для нарахування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі - ЄВ) для підприємств, установ та організацій, які використовують працю фізичних осіб на умовах трудового договору (контракту) або на інших умовах, передбачених законодавством, є сума нарахованої заробітної плати за видами виплат, які включають основну та додаткову заробітну плату, інші заохочувальні та компенсаційні виплати, у тому числі в натуральній формі, що визначаються відповідно до Закону України «Про оплату праці» та сума винагороди фізичній особі за виконання робіт (надання послуг) за цивільно-правовими договорами.
   
   Визначення видів виплат, що відносяться до основної, додаткової заробітної плати та інших заохочувальних та компенсаційних виплат, при нарахуванні ЄВ встановлено Iнструкцією зі статистики заробітної плати, затвердженою наказом Державного комітету статистики України від 13.01.2004 № 5 (далі – Інструкція № 5).
   
   Разом з тим, підпунктом 2.3.4 пункту 2.3 Інструкції № 5 визначено, що вартість путівок працівникам та членам їхніх сімей на лікування та відпочинок, екскурсії або суми компенсацій, видані замість путівок за рахунок коштів підприємства, входять до фонду оплати праці у складі інших заохочувальних та компенсаційних виплат.
   
   Таким чином, вартість путівки, яка надається підприємством працівнику для оздоровлення або відпочинку є базою для нарахування та утримання єдиного внеску.
   
   ДПІ у Шевченківському районі ГУ Міндоходів у м. Києві
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • ксюша
19.12.13 06:31

Начисляем ЕСВ если предприятие оплатило путевку, а если сотрудник сам оплатил путевку от ФСС, то нет? и с ПНФЛ также, я правильно понимаю?

Ответить
  • Луганск
19.12.13 06:36

Соцстраховские не облагаютса. Пытаютса задурить мозги людям.

Ответить
  • ......
19.12.13 06:38

Писала писака ,,,,,,,,зачем писать такие консультации ???? если сотрудник сам оплачивает путевку то какая база для нарахувань ???

Ответить
  • 1111
19.12.13 07:34

а соцстраховские ?

Ответить
  • 1111
19.12.13 07:38

посмотрела инструкцию по статистике - соцстраховские не входят в ФОТ

Ответить
  • A
19.12.13 07:46

неппрроффессионналлиззмм зашкаливает, все ппрроффессорра- все согласные удваиваются

Ответить
  • Марі
19.12.13 07:56

Цікаво, а на яких це підприємствах надаються такі путівки? Мабуть лише у ВР. Хоч би речення додали, що дана норма не стосується путівок від ФСС з ТВП, не морочили людям голови.

Ответить
  • Крым
19.12.13 09:52

Вооще то инструкция по статистике применяется только для статистики, это написано в самом начале инструкции, а для ЕВСС был порядок 1170, который описывает перечень выплат, которые не облагаются ЕВСС,и там такого бреда просто нет, самый первый пункт: выплаты по кол. договорам, а у меня есть в кол.договоре путёвки, соответственно ЕВСС нет.

Ответить
  • Крым
19.12.13 09:59

Выдержка из инструкции: "Інструкція не застосовується для визначення складових фонду оплати праці як бази (об'єкта) для нарахування внесків до фондів загальнообов'язкового державного соціального страхування. "

Ответить
Комментирование новости отключено
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям