Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


09.01.14
1044 3 Печатать

Расширен перечень стран, с которыми Миндоходов будет обмениваться налоговой информацией

   Україна як член Секретаріату Глобального форуму з прозорості та обміну податковою інформацією отримала можливість для здійснення взаємної податкової співпраці з рядом офшорних юрисдикцій. Великобританія, Нідерланди та Данія поширили дію Конвенції про взаємну адміністративну допомогу в податкових справах Ради Європи та ОЕСР на ряд своїх територій, обмін інформацією з якими раніше був неможливий.
   
   До цього переліку увійшли Ангілья, Бермудські острови, Британські Віргінські острови, Кайманові острови, Гібралтар, Острів Мен (Великобританія), Аруба, Кюрасао, Сінт-Мартен (Нідерланди), Фарерські острови та Гренландія (Данія). Крім того, на Монсеррат та острови Тьоркс і Кайкос таке поширення вже діє.
   
   Аналітики Міндоходів розширення дії Конвенції вважають кроком до нових податкових взаємовідносин з цими країнами, оскільки до цього часу багаторічні переговори щодо укладення угод про обмін податковою інформацією були безрезультатними. Відтепер же України, як сторона Конвенції про взаємну адміністративну допомогу, матиме законні підстави для здійснення податкового обміну з цими офшорними юрисдикціями, а це, у свою чергу, надасть можливість ефективніше запобігати схемам ухилення від оподаткування.
   
   Зазначена багатостороння Конвенція пропонує широкий вибір форм взаємної податкової співпраці, серед яких – обмін інформацією по запиту, спонтанний обмін інформацією, проведення податкових перевірок за кордоном, здійснення одночасних податкових перевірок, надання допомоги в стягненні податків та податкової заборгованості.
По материалам Прес-служба Міндоходів
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • BVI
09.01.14 22:44

Началось

Ответить
  • zzz
10.01.14 10:52

Может кто знает, где посмотреть какие страны дают Украине информацию о легально работающих у них украинцев??? Чтобы не попасть в халепу с налогами?

Ответить
  • Тучка
10.01.14 14:40

забули ще Антігуа і Барбуда, Вануату і Бурунді

Ответить
Комментирование новости отключено
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям