Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


19.01.14
1200 4 Печатать

Что нового в миндоходовском порядке регистрации в Государственном реестре физических лиц - плательщиков налогов

   МДЗ від 10.12.2013 № 779
   

   Міндоходів затвердило власне Положення про реєстрацію фізичних осіб у Державному реєстрі фізичних осіб — платників податків (далі — Державний реєстр), яке визначає порядок:
   
   •реєстрації фізичних осіб у Державному реєстрі та окремому реєстрі Державного реєстру (для фізосіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника);
   •внесення відомостей про зміни даних до Державного реєстру та окремого реєстру Державного реєстру;
   •надання документа, що засвідчує реєстрацію у Державному реєстрі (картка платника податків);
   •внесення до паспорта громадянина України даних про реєстраційний номер облікової картки платника податків з Державного реєстру або відмітки про наявність права здійснювати будь-які платежі за серією та номером паспорта;
   •повідомлення фізичних осіб — суб’єктів персональних даних про мету збору персональних даних у Державному реєстрі.
   
   Положенням також встановлюється порядок отримання відомостей із Державного реєстру та вводиться новий журнал — Журнал надання відомостей з Державного реєстру фізичних осіб — платників податків про джерела/суми виплачених доходів та утриманих податків.
   
   Крім цього, оновлено форми:
   
   •облікової картки фізичної особи — платника податків;
   •повідомлення (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків);
   •заяв про зміну даних, що вносяться до Облікової картки або Повідомлення;
   •даних про реєстраційний номер облікової картки платника податків з Державного реєстру та відмітки про наявність права здійснювати будь-які платежі за серією та номером паспорта, що вносяться до паспорта громадянина України;
   •документа, що засвідчує реєстрацію фізичних осіб у Державному реєстрі;
   •інших документів, пов’язаних із реєстрацією фізичних осіб у Державному реєстрі.
   
   Правила реєстрації фізосіб у Державному реєстрі за новим Положенням майже не зазнали змін порівняно з правилами, встановленими в попередньому мінфінівському Положенні. Проте новим Положенням розширено та уточнено перелік документів, що посвідчують особу громадянина України (доповнено тимчасовим посвідченням громадянина) та іноземця і особи без громадянства.
   
   Загалом нове Положення, на відміну від свого попередника, багато уваги приділило ще й процедурі реєстрації іноземців та осіб без громадянства: текст поповнився уточненнями та доповненнями з цього питання.
   
   Разом із засвідченими відповідно до законодавства перекладами документів, виданими не українською мовою, контролюючі органи вимагатимуть додатково й копії цих перекладів. Самі ж переклади повертатимуться пред’явнику.
   
   Нове Положення усунуло неясності щодо строку продовження реєстрації. Так, за будь-яких підстав для такого продовження він становитиме 10 робочих днів. У попередньому ж документі в деяких випадках такий строк не вказувався.
   
   Зверніть увагу, що попереднє положення, затверджене наказом Мінфіну від 06.11.2012 № 1147, скасовується наказом Мінфіну від 10.12.2013 № 1048.
   
   Наказ МДЗ № 779 та наказ Мінфіну № 1048 наберуть чинності з дня їх офіційного опублікування.
По материалам Головбух24
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Незнайка в Солнечном городе
20.01.14 04:58

Проще сказать, что не оновлено.

Ответить
  • Iehbr
20.01.14 06:47

Ничего не поменялось и так ясно было, похеращили опять то где никогда не у кого проблем и так не было.

Ответить
  • Инесса
20.01.14 08:59

Официально уже опубликован?

Ответить
Комментирование новости отключено
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям