Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


27.01.14
888 1 Печатать

На какую дату у поставщиков природного газа возникают налоговые обязательства по НДС

   Як роз’яснили фахівці Міндоходів, податкові зобов'язання з ПДВ при постачанні природного газу (за відсутності попередньої оплати) незалежно від дати підписання актів приймання-передачі повинні формуватися в момент фактичного постачання (споживання) природного газу, виходячи із щомісячного обсягу поставленого природного газу за даними обліку.
   
   У разі зміни показників (кількісних та, відповідно, вартісних) за даними актів приймання-передачі постачання природного газу повинні виписуватися відповідні розрахунки коригування.
   
   Що стосується споживачів природного газу, які формують податковий кредит, то необхідно врахувати положення абз. 3 п. 198.2 ПКУ, а саме те, що обов'язковою умовою для формування податкового кредиту є наявність підписаних актів приймання-передачі отриманого природного газу та, відповідно, наявність податкових накладних і розрахунків коригування.
   
   Лист Міндоходів України від 06.12.2013 р. № 26567/7/99-99-15-01-04-17
По материалам Інтерактивна бухгалтерія
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Еще вопрос
28.01.14 12:53

Де ви бачили постачання природного газу на підприємство без передплати?

Ответить
Комментирование новости отключено
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям