Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


04.02.14
1514 9 Печатать

Неправильное название гражданско-правового договора в налоговой накладной не влияет на ее статус

   Ухвала ВАСУ від 22.10.2013 № К/800/26948/13
   
   При оцінці відповідності заповнення податкової накладної вимогам чинного законодавства необхідно враховувати, що окремі недоліки в її заповненні не тягнуть за собою втрату податковою накладною статусу належного податкового документа, яким вона є в силу пункту 201.6 Податкового кодексу України (ПК).
   
   На це звернув увагу ВАСУ, визнавши необгрунтованими висновки контролюючого органу щодо неправомірності формування підприємством податкового кредиту з ПДВ на підставі податкових накладних, виписаних на його адресу контрагентом з порушенням пункту 201.1 ПК.
   
   Податкова накладна є належною та підтверджує право покупця на податковий кредит і в тому разі, якщо вона заповнена з окремими недоліками, що зумовлені, зокрема, результатом описок чи механічних помилок, проте при цьому дає змогу ідентифікувати продавця, містить достатні дані про зміст господарської операції, підтверджує фактичність здійснення такої операції та інші обставини, що підлягають відображенню в податковому обліку.
   
   Відтак неправильне зазначення назви цивільно-правового договору в податковій накладній саме по собі не призводить до неможливості ідентифікації факту та змісту господарської операції, за умови належного заповнення, як у розглядуваній ситуації, інших реквізитів податкової накладної та, відповідно, не тягне втрати нею статусу належного податкового документа.
По материалам Головбух24
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Тата бу-бух
05.02.14 06:42

Не верю своим глазам. Такого не может быть. Строчки по левую сторону - лишают кредита, а опечатка в договоре - все ОК?

Ответить
  • ***
05.02.14 07:29

"Податкова накладна є належною та підтверджує право покупця на податковий кредит і в тому разі, якщо вона заповнена з окремими недоліками, що зумовлені, зокрема, результатом описок чи механічних помилок, проте при цьому дає змогу ідентифікувати продавця, містить достатні дані про зміст господарської операції, підтверджує фактичність здійснення такої операції та інші обставини, що підлягають відображенню в податковому обліку."

Ответить
  • ***
05.02.14 07:32

Если это текст из Ухвалы, то и выравнивание, и размер шрифта, и буква "ы" в украинском тексте - это "окремі недоліки" которые не влияют на идентификацию и фактичность сделки. Мне нравится эта Ухвала, в моей копилке ей почетное место.

Ответить
  • hpd56
05.02.14 08:33

Цінна інформація для платників ПДВ. Важливо щоб її дотримувались податківці ,адже Міністр Міндоходів обявив ,що рішення ВАСУ носить для них рекомендаційний характер і вони можуть його не виконувати.

Ответить
  • ta
05.02.14 08:39

Думаю ВАСУ за такую ухвалу не плохо заплатили.

Ответить
  • %%%%%%%%
05.02.14 13:39

На семинаре говорили, что Вид логовора в случае продажи по счету пишем:Усный договор купли-продажи, счет от 01.01.2014 №18

Ответить
  • Сева
06.02.14 10:38

Для hpd56. Для Минсдоха может рекомендаційний характер, а проверяющему податківцю тыкнуть, чтобы понимал, что МОЖНО отсудить, а вдруг сработает.

Ответить
  • Вадім
14.04.14 13:42

Що ви пишите!!! Подивітьсься визначення що таке вид цивільно-правовий договір!!!!

Ответить
  • Вадім
14.04.14 13:44

проверяющему податківцю тыкнуть-а вони що не люди!! Привикли тикати так і тикайте дальше!! Це говорять люди які далекі від бухгалтерії((((((

Ответить
Комментирование новости отключено
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям