Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


10.02.14
1412 6 Печатать

Две командировки за одни сутки. Что с командировочными?

   Добові витрати (витрати на харчування та фінансування власних потреб фізичної особи, понесених у зв’язку з її відрядженням) не потребують документального підтвердження та враховуються у складі витрат при обчисленні податку на прибуток. Розмір таких витрат для відряджень у межах України, становить не більш як 0,2 розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року, в розрахунку за кожен календарний день такого відрядження, а для відряджень за кордон - не вище 0,75 розміру мінімальної заробітної плати.
   
   Сума добових визначається в разі відрядження:
   
    - у межах України та країн, в’їзд громадян України на територію яких не потребує наявності візи (дозволу на в’їзд), - згідно з наказом про відрядження та відповідними первинними документами;
   
    - до країн, в’їзд громадян України на територію яких здійснюється за наявності візи (дозволу на в’їзд), - згідно з наказом про відрядження та відмітками уповноваженої службової особи Державної прикордонної служби України в закордонному паспорті або документі, що його замінює.
   
   За відсутності зазначених відповідних підтверджуючих документів, наказу або відміток уповноваженої службової особи Державної прикордонної служби України в паспорті або документі, що його замінює, сума добових не включається до складу витрат платника податку.
   
   Суми, відображені у складі витрат платника податку, не підлягають повторному включенню до складу його витрат.
   
   Враховуючи викладене, розмір добових, якщо працівник протягом однієї доби повернувся з відрядження та виїхав у відрядження знову, не повинен перевищувати обмеження, вище зазначені для календарного дня такого відрядження.
   
   Підприємства, установи та організації, що повністю або частково утримується (фінансується) за рахунок бюджетних коштів, при відрядженнях працівників застосовують Інструкцію про службові відрядження в межах України та за кордон, затверджену наказом Міністерства фінансів України від 13.03.1998 № 59.
По материалам Інформаційно-комунікаційний відділ Головного управління Міндоходів у Тернопільській області
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • вера
11.02.14 10:01

Ежу понятно, что одни сутки - это одни сутки, хоть на две командировки их разорви, а оплата должна быть за одни сутки. Только для тупиков надо разжевать, что такое 24 часа и как их оплачивать.Или сами такие тупые что считают, что нам надо это разжевывать.

Ответить
  • Юлия
11.02.14 10:27

Вони працююють .... ))))

Ответить
  • Кайли
11.02.14 14:30

согласна с Верой, на то они и Суточные.....

Ответить
  • Ирина
12.02.14 10:33

Я думала что нибудь новенькое....идиоты!!!!!!

Ответить
  • Імпосібл
12.02.14 13:18

Ну таке то вони знають.

Ответить
  • Nn
15.02.14 07:53

Ребята, не совсем по теме: волнует вопрос с посадочными талонами. В нку записано " оригинал отрыв ной части", а в жизни многие регистрируются онлайн и распечатывают посадочные талоны самостоятельно, выбирая себе места... Является ли. Оригиналом посадочный талон в формате А4 или нужен именно корешек талона выданного авиакомпанией при регистрации на стойке!?

Ответить
Комментирование новости отключено
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям